Májas batyu

A recept és a képek a Paleokonyha oldaláról valók

tmp_majas-batyu-5-269666273-1024x768

Hozzávalók:

  • Kb. 65 dkg csirkemáj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 ek. zsír
  • Majoránna (sok)
  • 2 db tojás
  • 12 szelet császárszalonna
  • Kevés reszelt parmezán

Elkészítés:

  • A májat megmostam, apróra daraboltam.
  • A hagymát szintén apróra vágva a zsíron megdinszteltem, majd hozzáadtam a májat, fűszereztem, és 1-2 percig sütöttem. Nem kell teljesen készre  pirítani, mert betoljuk még a sütőbe is.
  • Hagytam egy picit kihűlni, és a két, felvert tojással összeforgattam.
  • 6 db szufléformát 2-2 keresztbe tett császárszalonnával kibéleltem, és megtöltöttem őket a májjal. A szalonnák végét ráhajtottam, és 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütöttem. A tetejüket megszórtam reszelt parmezánnal, és visszatoltam még úgy 7-8 percre a sajt pirulásáig.

Nagyon mutatós, nagyon finom! :-)

Paleo mákos pite – almával

tmp_makos-suti-reszelekbol-1519482686

A recept és a kép a Paleokonyha oldaláról való

Hozzávalók:

  • 20 dkg kókuszreszelékből készült tej előállítása során visszamaradó, még nedves reszelék (lemértem, 24 dkg volt); vagy 20 dkg lehetőleg apró szemű (BB megjegyzése)
  • 20 dkg mákliszt (lehet ugyanennyi mák is)
  • 3 db alma; ennek megfelelő mennyiségű cukkini vagy tök (BB megjegyzése)
  • 5 dkg-nyi édesítés (én 1/4 mk. steviát használtam) – édesszájúaknak mehet picit több is
  • 5 ek. kókuszzsír (ha nem lisztet, hanem mákot használsz, akkor csak 3 ek.)
  • 4 db tojás
  • 1 tk. vanília aroma
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 3 marék mazsola

Összekevertem a máklisztet a reszelékkel és a szódabikarbónával, a tojást pedig felvertem az édesítővel, a zsírral és a vaníliával. Összegyúrtam az egészet, hozzáadva a lereszelt almákat és a mazsolát. Kókuszzsírral kikent tepsiben 180 fokon 30 percig sütöttem.

Nem száraz, nem vizes, könnyű és finom, remek reggeli lehet! :-)

Citromos avokádókrémes torta

tmp_citromkrémes-torta-41520242450

A recept és a képek a Paleokonyha oldaláról valók

Hozzávalók az alaphoz:

  • 6 dkg mandula
  • 4 dkg szezámmag
  • 2 db tojás
  • 2 ek. eritrit
  • 1 mk. szódabikarbóna

A magokat ledaráltam, a tojásokat felvertem, és minden hozzávalót alaposan összekevertem. 18 cm-es, sütőpapírral kibélelt tortaformában sütöttem 170 fokon 30 percig.

Hozzávalók a krémhez:

  • 4 db érett avokádó
  • 2 db citrom (csalóka lehet, inkább kóstoljátok, mert mérettől és lédússágtól is függ)
  • 18-20 db (aszalt) datolya
  • 2 ek. kókuszzsír

A datolyákat alaposan lemostam, majd feldarabolva alacsony lángon pároltam őket kb 1 dl vízzel, amíg magukba szívták a nedvességet. Botmixerrel jól összeturmixoltam az avokádókkal, a citrom levével és a kókuszzsírral. A krémet a kihűlt alapra kentem, a tetejét reszelt étcsokival szórtam meg (kb. 3-4 dkg volt).