A recept és a képek a Paleokonyha oldaláról valók
Hozzávalók:
- Kb. 65 dkg csirkemáj
- 1 db vöröshagyma
- 2 ek. zsír
- Só
- Majoránna (sok)
- 2 db tojás
- 12 szelet császárszalonna
- Kevés reszelt parmezán
Elkészítés:
- A májat megmostam, apróra daraboltam.
- A hagymát szintén apróra vágva a zsíron megdinszteltem, majd hozzáadtam a májat, fűszereztem, és 1-2 percig sütöttem. Nem kell teljesen készre pirítani, mert betoljuk még a sütőbe is.
- Hagytam egy picit kihűlni, és a két, felvert tojással összeforgattam.
- 6 db szufléformát 2-2 keresztbe tett császárszalonnával kibéleltem, és megtöltöttem őket a májjal. A szalonnák végét ráhajtottam, és 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütöttem. A tetejüket megszórtam reszelt parmezánnal, és visszatoltam még úgy 7-8 percre a sajt pirulásáig.
Nagyon mutatós, nagyon finom!
A recept és a kép a Paleokonyha oldaláról való
Hozzávalók:
- 20 dkg kókuszreszelékből készült tej előállítása során visszamaradó, még nedves reszelék (lemértem, 24 dkg volt); vagy 20 dkg lehetőleg apró szemű (BB megjegyzése)
- 20 dkg mákliszt (lehet ugyanennyi mák is)
- 3 db alma; ennek megfelelő mennyiségű cukkini vagy tök (BB megjegyzése)
- 5 dkg-nyi édesítés (én 1/4 mk. steviát használtam) – édesszájúaknak mehet picit több is
- 5 ek. kókuszzsír (ha nem lisztet, hanem mákot használsz, akkor csak 3 ek.)
- 4 db tojás
- 1 tk. vanília aroma
- 1 tk. szódabikarbóna
- 3 marék mazsola
Összekevertem a máklisztet a reszelékkel és a szódabikarbónával, a tojást pedig felvertem az édesítővel, a zsírral és a vaníliával. Összegyúrtam az egészet, hozzáadva a lereszelt almákat és a mazsolát. Kókuszzsírral kikent tepsiben 180 fokon 30 percig sütöttem.
Nem száraz, nem vizes, könnyű és finom, remek reggeli lehet!
A recept és a képek a Paleokonyha oldaláról valók
Hozzávalók az alaphoz:
- 6 dkg mandula
- 4 dkg szezámmag
- 2 db tojás
- 2 ek. eritrit
- 1 mk. szódabikarbóna
A magokat ledaráltam, a tojásokat felvertem, és minden hozzávalót alaposan összekevertem. 18 cm-es, sütőpapírral kibélelt tortaformában sütöttem 170 fokon 30 percig.
Hozzávalók a krémhez:
- 4 db érett avokádó
- 2 db citrom (csalóka lehet, inkább kóstoljátok, mert mérettől és lédússágtól is függ)
- 18-20 db (aszalt) datolya
- 2 ek. kókuszzsír
A datolyákat alaposan lemostam, majd feldarabolva alacsony lángon pároltam őket kb 1 dl vízzel, amíg magukba szívták a nedvességet. Botmixerrel jól összeturmixoltam az avokádókkal, a citrom levével és a kókuszzsírral. A krémet a kihűlt alapra kentem, a tetejét reszelt étcsokival szórtam meg (kb. 3-4 dkg volt).
Speciális receptek, táplálkozási kérdések, életmódbeli tanácsok portálja. A paleo a blogon széles lefedésű „ernyő-terminus”.