Rántott leves Napraforgóbél lisztből

A legjobb rántást napraforgóbél lisztből lehet készíteni! Teljesen olyan az ízvilága, mint a búzaliszté volt.

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • A 1,5 literes fazékban készítheted el a rántást is, tehát a fazék alján hevíts fel kb. egy lapos evőkanálnyi (2 dkg) sertészsírt, majd dobj rá 2 evőkanál napraforgóbél lisztet; folyamatosan keverve pirítsd, és vízzel való felöntés előtt 2 dekagrammnyi őrölt paprikát, egy csipet őrölt borsot is dobj hozzá; Vigyázz, hogy nehogy leégjen, inkább egy percre húzd félre a rántást, mert hideg vizet kell a forró lisztre öntened!
  • 1 liter hideg vízzel fokozatosan öntsd fel a rántást, és ízlés szerint sózd meg a lét, és dobjál bele legalább egy lapos evőkanállal köménymagot is
  • A rántott levest meg is bolondíthatod pl. zúzott fokhagyma gerezdekkel
  • Ha gazdagon akarod kínálni, akkor üthetsz a levesbe tojást is – pohárba üsd darabonként a tojást, és a forró lébe a pohárnyi 1-1 db tojást öntsd bele – ekkor fognak a tojások egyben maradni
  • Kínálj a leveshez pl. ropogós paleos cipókat, melyeket fel is vághatod kockákra és a levesbe szórhatod tálaláskor