Barbi zsömléje

Barbi zsömléje

Faragó-Juhász Barbara receptje és képe

Hozzávalók 10 darabhoz:

  • 2 dkg útifű maghéj
  • 2 dl víz
  • 2 tojás
  • 1 mk. só
  • ½ mk. szódabikarbóna
  • 5 dkg napraforgómag őrölve
  • 5 dkg őrölt szezám
  • 5 dkg őrölt dió
  • 5 dkg tökmag őrölve
  • 2 dkg szezámmag egyben


Elkészítés:

  • Az útifű maghéjat elkeverjük a vízben, hagyjuk állni két-három percig, amíg megduzzad
  • Egy tálba tesszük a lisztté őrölt magokat, a sót, a szódabikarbónát, a tojásokat és az útifű maghéj zselét
  • Az egészet jól összegyúrjuk, majd a masszából vizes kézzel szép formás zsemléket formázunk
  • Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, megszórjuk a tetejét szezámmaggal és 190-200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.