Zöld jégkrém – spenótos, almás

Elképesztően finom 😀 Nem is gondoltam volna, hogy ennyire 😀 A napokban láttam az ötletet egy amerikai oldalon. Nem követtem semmiféle ott látott receptet szolgalelkűen, hanem ötleteltem – rákattantam a gondolatra.

Ez egy módszer pl. arra, hogy a gyerekkel megszerettessük a spenótot, mert egészen más az ízvilága, mint a hagyományos főzeléknek, melyet mellesleg én világéletemben imádtam 😀

Ez a jégkrém „super food”, mert nyers étel, vitaminban és ásványi anyagokban gazdag és üdítő, és nem utolsósorban még a kalóriaértéke is alacsony.

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Dobj turmixgépbe vagy 5 dkg hántolt mandulát, vagy 5 dkg kesudiót, vagy 1 dl kókusztejet/kókusztejszínt
  • Öntsd föl további vízzel úgy, hogy összesen 5 dl legyen a folyadék
  • Turmixold össze a fentieket, majd fokozatosan add a léhez az alaposan megmosott 25 dkg-nyi spenótleveleket
  • Kb. 10 dekás almát hámozz meg és aprítsd a spenótos turmixhoz
  • Tegyél a lébe ízlés szerint édesítést – Xukor0 steviát ajánlok egy evőkanállal és önts még hozzá vanília aromát, vagy szórj hozzá vanília port
  • Csavarj a léhez fél citrom levét
  • A turmixolt jégkrém alapot töltsd tartókba és fagyaszd ki