Gyakorlatilag ez egy olyan magos édesség, amelyben a lenmag és a szezámmag dominál. Egyéb magot alig kell beletenni. A tányért is csak a dizájn kedvéért szórtam meg további mandulával.
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Lenmagpehely, szezámpehely, némi kesudió vagy mogyoró, vagy mandula durvára őrölve – ebből szárítva készülhet a Ropogós paleo műzli; Elkészítheted műzliként, de megcsinálhatod eleve, mint ennek az édességnek az alapját!
- Az augusztus 23-án készült paleo műzliből még a mai napon is volt/van jó fél kg-nyi, amit már műzliként nem eszi a család, tehát átváltoztatom más édességgé 😀
- Áztass be 10 dkg arany lent, vagy barna lent a ropogós alap összeragasztásához, azaz 10 dkg lenre önts rá 1-1.5 dl vizet, és hagyd legalább 2-3 órát állni, hogy a len megszívja magát
- Amikor a len már ragacsos, akkor keverd össze a ropogós műzlivel
- 2 db kávéskanállal formázd meg a golyók tésztáját
- Keverj össze 2 evőkanál pl. mandulalisztet vagy először eritrittel, vagy sziruppal – tápióka, rizs, agave, juhar, méz; és forgasd meg benne a golyókat, majd keverj az édes liszthez kakaót, és abban forgasd meg a másik felét
- A tálat szárazon – papírral letakarva – kell tartani, hogy tovább illanjon el belőle a nevesség