Kacsa szárnytő

Hozzávalók:

  • 1 kg kacsa szárnytő
  • Só, őrölt bors, kurkuma, kávéskanálnyi piros paprika (A paprikát AIP-ban hagyd el!)
  • 2 közepes fej vörös hagyma
  • 1 evőkanál zsír (ha van kacsazsírod, akkor az a legjobb, de jó más zsír is)
  • Víz

A zeller chips – nem sütőben, hanem serpenyőben készült a kis mennyiség miatt! Amennyiben ketogénezel, akkor ne ezt a köretet válaszd!

A kacsa elkészítése:

  • A kacsa szárnytő darabokat vízben főzd legalább 20 percig, úgy, hogy a víz ellepje
  • Egy másik nagy alapú lábasba tegyél szeletelt vörös hagymát és kezd el pirítani
  • A félig megpuhult húst tedd át a vörös hagyma alapra és fűszerezd
  • Első körben pirítsd meg a szárnyakat
  • Majd a főzőlét is átöntheted, és a fűszeres lével együtt főzd úgy tovább, hogy résnyire nyitva hagyott fedő mellett – végül az étel a levét elfője; egy finom szaft fog keletkezni
  • Ízlés kérdése, hogy milyen puhán szereted – nekem még legalább 20 percig kellett főznöm a szárnytöveket, hogy porhanyósak legyenek