Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 1 kávéskanál só; 1 evőkanál eritrit
- 2 evőkanál gesztenyeliszt, 2 evőkanál szezámliszt, 2 evőkanál mandulaliszt (tulajdonképpen, ami éppen otthon van!)
- Víz a tészta hígításához – db. 2 dl
- 0.5 kg sárgabarack – mélyhűtött
- 10 dkg őrölt mák
- Ízlés szerint Xukor0 porxukor vagy eritrit őrölve
- 1 evőkanálnyi mindenmentes kókusz tejpor – elhagyható!
Elkészítés:
- A tojásokat habosítsd fel egy villával vagy kézi habverővel, és habosítás közben tegyél bele sót és eritritet
- Kanalazz ebbe az alapba liszteket, majd önts ehhez vizet és keverd el
- Ahhoz, hogy a tészta egészen sima legyen a legjobb turmixgépbe önteni ezután, és simára keverni a géppel – annyi további vizet önts a gépebe, hogy sűrű palacsinta tészta legyen a végeredmény
- Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, majd a zsírpapírral kibélelt sütőlapra vékonyan öntsd rá a tésztát, szárítva – alacsony lángon süsd a piskóta tésztát – kb. 15 perc alatt meg fog sülni
- Egy mély szögletes vagy akár kerek edénybe a megsült piskótalapot összetördelve nyomkodd bele – ez lehet egy nagyobb műanyag doboz, de lehet csatos kerek vagy szögletes tortaforma is
- A piskóta alapra a mélyhűtőből elővett és felengedett sárgabarackot halmozd rá, majd alaposan szórd meg őrölt mákkal és porxukorral
- Érdemes hagyni felvágás előtt legalább fél órát állni, majd ezután lehet könnyedén felvágni
- Felvágás után megszórtam kókusztejporral a süti tetejét, hogy a cukor ne csomósodjon össze a szeleteken