Madleine – xukros

Ebből a sütiből ez a 40 falat se perc alatt el fog fogyni, tehát legalább 80-120 db sütését javaslom!

Hozzávalók 40 apró db-hoz:

  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál eritrit a tésztába
  • 1 evőkanál olíva olaj vagy olvasztott kókuszzsír
  • Kb. 4 dkg mandulaliszt vagy őrölt hántolt mandula vagy dió – egy púpozott evőkanál (1 evőkanállal 2 dkg lenne, de miután púpozott, lesz az 4 dkg is!)
  • Szilikonos bonbon forma vagy madleine forma
  • Porított eritrit a szóráshoz

Szódabikarbóna nem kell bele!

Elkészítés:

  • Verd fel kemény habbá – citromlé hozzáadásával – a tojások fehérjét, majd keverd el a habot az eritrittel
  • Ezután kerüljön a habba két tojás sárgája
  • Végül szórással, óvatosan keverd a lisztet is a tésztához
  • A tésztába tedd az olíva olajat
  • A szilikonos formába nekem 1-1,5 kávéskanálnyi tészta került, egyébként bármilyen formád van, érdemes a felénél egy kicsit feljebb tölteni
  • Előmelegített sütőben – alsó lángon – kb. 15 perc alatt sült meg a sütemény
  • Borítsd ki a madleineket a formából és szórd meg porxukorral

madlene1800