Ebből a sütiből ez a 40 falat se perc alatt el fog fogyni, tehát legalább 80-120 db sütését javaslom!
- 2 db tojás
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál eritrit a tésztába
- 1 evőkanál olíva olaj vagy olvasztott kókuszzsír
- Kb. 4 dkg mandulaliszt vagy őrölt hántolt mandula vagy dió – egy púpozott evőkanál (1 evőkanállal 2 dkg lenne, de miután púpozott, lesz az 4 dkg is!)
- Szilikonos bonbon forma vagy madleine forma
- Porított eritrit a szóráshoz
Szódabikarbóna nem kell bele!
Elkészítés:
- Verd fel kemény habbá – citromlé hozzáadásával – a tojások fehérjét, majd keverd el a habot az eritrittel
- Ezután kerüljön a habba két tojás sárgája
- Végül szórással, óvatosan keverd a lisztet is a tésztához
- A tésztába tedd az olíva olajat
- A szilikonos formába nekem 1-1,5 kávéskanálnyi tészta került, egyébként bármilyen formád van, érdemes a felénél egy kicsit feljebb tölteni
- Előmelegített sütőben – alsó lángon – kb. 15 perc alatt sült meg a sütemény
- Borítsd ki a madleineket a formából és szórd meg porxukorral