Hozzávalók:
- 20 dkg szezámliszt
- 5 db M-es tojás
- 15 dkg darált mák
- 10 dkg tisztított vaj, vagy hidegen sajtolt sertés zsír
- 10 dkg mazsola
- 2 dkg zsiradék a kuglóf forma kenéséhez
- 10 dkg – 5 evőkanál eritrit, vagy 6 dkg – 3 evőkanál xukor0stevia
- 1 nagyobb citrom leve
- Tetszőleges gyümölcsből gyümölcsvelő – pl. nálam mélyhűtőből elővett kb. 20 dkg magozott szilva turmixolva
- A sütemény díszítéséhez további idény gyümölcsök – pl. mandarin, narancs, banán karikák, gránátalma, kiwi stb.
- A tésztához nem kell sütőpor, nem felejtettem el!
- A tészta hozzávalóit keverd alaposan össze – liszt, tojás, mák, zsiradék, mazsola, citromlé
- Kend ki zsírral a kuglóf formát, majd egyengesd bele a tésztát
- Előmelegített sütőben süsd közepes lángon a süteményt – kb. 20 percig – nézz rá, de fogod érezni az illatát!
- A süteményt borítsd ki a formából egy nagyméretű kerek tálra
- A gyümölcsvelővel kend be a tésztát
- A tetejét díszítsd pl. mandarinnal