Csokis kokhurt parfé torta

rózsa

Valentin napra ajánlom! – majd a következőre szív formában 😀

Hozzávalók:

  • 1 liter kókhurt
  • Ízlés szerinti mennyiségben kakaópor – 3-5 evőkanál
  • Eritrit (legalább 6 evőkanállal) vagy Xukor0stevia (eritrit és stevia keverékéből elég 2-3 evőkanál is!) – ez utóbbit érdemesebb használni, mert hűtött édességek esetében erőteljesebben kell édesíteni – Ez az édesítés a Szendi-féle irányzat szerint
  • A TED szerint: rizsszirup, tápióka szirup is lehet az édesítés
  • 3-4 dkg csokireszelék 90%-os csokoládéból

Elkészítés:

  • Készítsd el a kokhurtot a kokhurt szóra kattintva megtalálod a receptet!
  • Keverj a kokhurtba édesítőt és kakaóport
  • Egy – bármilyen alakú tortaformát bélelj ki fóliával, vagy használj szilikonos formát, esetleg kisebb formákat
  • Öntsd a formába a kakaós-xukros masszát
  • Legalább 3 órára tedd mélyhűtőbe
  • Amikor a torta megdermedt, akkor a fólia segítségével könnyű lesz egy tálra borítani
  • Késsel, mintegy hámozva – reszelj csokoládét a tortára, vagy használhatsz sajtreszelőt is, mellyel az alapot feldíszítheted

A közeledő Valentin nap miatt szív alakú formát használtam és ott díszeleg a tálon egy piros rózsa is. Természetesen bármilyen formában elkészítheted. Nyárra is kiváló hideg édesség lesz belőle.