Sajtos ropogós – elrontott kenyérből

Ez a kép a Google images-ről való, mert kénytelen voltam keresni egy az én sütésemhez hasonló képet. Maga a saját képem pocsék lett, de az életben kb. valóban így nézett ki.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg – 70 dkg kenyér morzsalék (Kenyércipó pogácsa /töpörtyű nélkül/)
  • 10 dkg reszelt Ementáli sajt vagy Parmezán
  • 4 db M-es tojás
  • Víz a formázáshoz

Elkészítés:

  • Az elrontott kenyér mérete különböző lehet, nálam a hozzávalóknál leírt mennyiség (viszonylag nagy!) mérvadó
  • Ehhez a mennyiségű robotgépben ledarált kenyérmorzsához
    • üss hozzá 4 db tojást
    • továbbá legalább 10 dkg sajtot
    • a lapogatást-formázást vizes kézzel végezd, egy odakészített edényben lévő vízbe mártogasd be a tenyeredet
  • A zsírpapírral kibélelt tepsiben – nekem 2 tepsivel sült – közepes lángon süsd ropogósra – kb. 20 perc lesz a sütési idő, de nézz rá, mert lehet, hogy a kenyér alapod más és más

Ma a reggelim majonézes ropogós adalékmentes húskészítményekkel és madár saláta – bébi spenóttal készült, mellé pedig glutén mentes katáng kávét ittam kevés kókusztejszínnel.