Mit ne mondjak, sokáig ódzkodtam a csicsóka paleos étrendbe való bevezetésétől. Nagyon sok jó tulajdonsága van és a „szegények krumplijaként” a kertből, ha van, kiirthatatlan. Ma már könnyen elérhető a zöldségeseknél is. Egyébként pedig miután Jamineték „Tökéletes Egészség Diétája” – röviden a TED – is hatott rám, hogy feszegessük a határainkat, ezért kínálok nektek csicsóka köretet.
Hozzávalók 3 főre:
- 0,5 – lehetőleg nagy szemű – csicsóka
- Víz
- 1 evőkanál zsír
- 1 nagy fej lila hagyma
- Só, őrölt bors; bors nélkül AIP
Elkészítés:
- A csicsókákat alaposan sikáld meg, majd vágd fel vékony karikákra; meg is pucolhatod, mint ahogy én azt tettem
- Főzd meg a csicsókát, majd amikor már puha, ezután szűrd le
- A lila hagymát vékonyan karikázd fel
- Egy lapos edénybe kanalazd a zsírt, forrósítsd fel, majd a hagymát forgasd benne meg, végül a csicsókát borítsd a lábasba; sózd és borsozd ízlés szerint
A csicsóka tepsiben sült fasírt mellé lett tálalva -, most fasírt rudacskákat sütöttem.