Hozzávalók:
- 0,25 kg reszelt sárgarépa
- 6 db tojás
- 2 csipetnyi só
- Eritrit – ízlés szerint – kb. 3 evőkanállal vagy a Xukor0stevia kiváló választás, melyből 1 evőkanállal bőségesen elég lesz, TED követése esetén méz vagy rizs, illetve tápióka szirup
- 15 dkg mákliszt
- 2 db közepes citrom
- Késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés:
- A reszelt sárgarépát keverjük össze a citromok teljes belsejével – lé, citrom húsa; keverjük ehhez az édesítést, majd a máklisztet is
- A tojások sárgáját is keverjük el a masszával, majd a 6 tojás fehérjét csipetnyi sóval verjünk fel, és keverjük a tésztához. Meg is felezhetjük a tojások fehérjét – így 3 felvert tojás habja megy a tésztába, a másik 3 pedig a tetejére!
- A tésztát egy zsírpapírral kibélelt tepsiben kb. 1,5 cm-es magasságban terítsük el.
- Előmelegített sütőben közepes lángon süssük kb. 30 percig, de közben nézzünk rá, hogy nehogy a fehérje megégjen.
- A kisült tésztát megszórhatjuk xukorban megforgatott magdulaforgáccsal is.