Tepsiben sült rántott spárga

Hozzávalók:

  • 50-60 dkg fehér vagy zöld spárga – lehetőleg zsenge legyen!
  • 3 db tojás
  • 1 dl kókusztejszín – remekül fel lehet használni a megsavanyodottat!
  • Zabliszt
  • Zabkorpa
  • Kemény sajt – pl. 2 dkg Grana Pradano vagy Parmezán reszelve
  • 1 evőkanálnyi – Pomace olíva olaj vagy Paleossimo, vagy kókuszolaj

Elkészítés:

  • Amennyiben zsenge a spárgánk, akkor csak a végeit kell levágnunk és kisebb részekre darabolnunk.
  • Ha nem zsenge, akkor viszont meg kell tisztítanunk a spárgát. Le kell húzni a külsejéről a fás darabokat.
  • A spárga szálakat megmossuk, majd megforgatjuk zablisztben.
  • Ezután a tojásokat felverjük a hozzáadott kókusztejszínnel, ebbe a folyadékba sót is teszünk, majd megforgatjuk benne a spárga szálakat.
  • Végül keverjük össze a reszelt sajttal a zabkorpát, és forgassuk bele a spárga rudakat.
  • A tepsit olajozzuk meg, majd helyezzük rá a spárgát.
  • 160 fokon süssük a spárgát – egyik oldalát 15 percig, majd forgassuk meg és szintén 15 percig süssük a másik oldalát is.
  • Óvatos voltam a sütéssel, mert alacsonyabb lángon kezdtem sütni, de legközelebb már bátran a 160 fokot választanám, mely nálam a régi sütővel a közepes lángnál egy kicsit magasabb sütési szintet jelent.

Kínálhatjuk salátával, hússal, paleo

majonézzel vagy paleo ketchuppal is.