Hozzávalók:
- 50-60 dkg fehér vagy zöld spárga – lehetőleg zsenge legyen!
- 3 db tojás
- 1 dl kókusztejszín – remekül fel lehet használni a megsavanyodottat!
- Zabliszt
- Zabkorpa
- Kemény sajt – pl. 2 dkg Grana Pradano vagy Parmezán reszelve
- Só
- 1 evőkanálnyi – Pomace olíva olaj vagy Paleossimo, vagy kókuszolaj
Elkészítés:
- Amennyiben zsenge a spárgánk, akkor csak a végeit kell levágnunk és kisebb részekre darabolnunk.
- Ha nem zsenge, akkor viszont meg kell tisztítanunk a spárgát. Le kell húzni a külsejéről a fás darabokat.
- A spárga szálakat megmossuk, majd megforgatjuk zablisztben.
- Ezután a tojásokat felverjük a hozzáadott kókusztejszínnel, ebbe a folyadékba sót is teszünk, majd megforgatjuk benne a spárga szálakat.
- Végül keverjük össze a reszelt sajttal a zabkorpát, és forgassuk bele a spárga rudakat.
- A tepsit olajozzuk meg, majd helyezzük rá a spárgát.
- 160 fokon süssük a spárgát – egyik oldalát 15 percig, majd forgassuk meg és szintén 15 percig süssük a másik oldalát is.
- Óvatos voltam a sütéssel, mert alacsonyabb lángon kezdtem sütni, de legközelebb már bátran a 160 fokot választanám, mely nálam a régi sütővel a közepes lángnál egy kicsit magasabb sütési szintet jelent.
Kínálhatjuk salátával, hússal, paleo
majonézzel vagy paleo ketchuppal is.