BimBimBap zöldségkeverék

Hozzávalók 4 személyre:

  • 0,25 dkg maradék Aldi-ban kapható serpenyős mélyhűtött zöldség – karórépa, csicsóka, kelbimbó, sárgarépa, fehérrépa – már korábbi levesben főtt
  • 0,5 kg édesburgonya
  • 3 nagy fej vörös hagyma
  • Víz
  • 3 dkg vaj
  • Fűszerek: mustármag, őrölt bors, só, zöld salátafélék/AIP-ban fahéj, kurkuma továbbá – pl. zsenge bébispenót, zsázsa, kapor, petrezselyem

Elkészítés:

  • Az édesburgonyát tisztítsuk meg, és tetszés szerinti nagyságban daraboljuk fel.
  • Annyi vízben, hogy ellepje – főzzük meg, majd amikor már félig megpuhult, akkor ha van maradék vegyes zöldség, akkor azt, ha nincs akkor frisset tegyünk a batáta mellé. (Az utóbbi zöldségeknek rövidebb puhulási időre lesz szükségük.)
  • A hagymákat pucoljuk meg, és durván felszeletelve tegyük egy lapos, de peremes edénybe.
  • A megfőtt zöldségeket szűrjük le, és tegyük rá a hagymára.
  • Fűszerezzünk, majd vajat is dobjunk rá a keverékre.
  • Legutoljára tegyük rá a zöldségre a salátaféléket, hogy ne fonnyadjanak el, csak éppen legyenek átforgatva az alappal.
  • A zöldség alaplét tegyük el hűtőbe, de akár mélyhűtőbe is lehet tenni.