Ez a paleocsinta az AIP II. szakaszában tojássárgájával megsüthető. A banán liszt az Autoimmun Protokollban elfogadott.
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 4 db M-es tojást habosítsuk fel pici só hozzáadásával.
- A felvert tojásokhoz szórjunk 6 evőkanál zöldbanán lisztet.
- Öntsük fel annyi buborékos ásványvízzel, hogy se túl híg, se túl sűrű palacsinta tésztát kapjunk – ehhez kell a tapasztalat. Kb. 2 dl vízre lesz szükségünk.
- Öntsünk a tésztához olvasztott és langyos zsírt vagy vajat.
- Tűzforró kerámia vagy teflon sütőben érdemes sütni, és további zsiradékot nem is szükséges a sütésnél hozzáadni.
- Csokoládé krémet használtam töltéshez és alma darabokat tálaltam mellé!