Mentás kókuszgolyó

Mentás kókuszgolyó


MW receptje és képe

A mentás kókuszgolyó csokisan vagy csoki nélkül is elkészíthető! Csoki nélkül AIP-osok is fogyaszthatják!

Hozzávalók és elkészítés egyben:

Javaslat a mennyiségekre: 25 dkg kókuszreszelék, 3-5 evőkanál kókuszolaj, ízlés szerint édesítés, egy maréknyi menta, 5-10 dkg fekete csokoládé

  • Daráljuk meg a kókuszreszeléket, vagy pl. keressünk olyan apró szeműt (Aldi), amit nem kell darálni.
  • A reszelékhez hozzá darálhatunk eritritet; AIP-osok mézet vagy glicint.
  • Egy marék menta levelet is ledarálunk, és a kókuszreszelékhez keverjük.
  • Az egész keveréket gyúrjuk össze kókuszolajjal, formáljunk golyókat. Ha nem borítjuk be a golyókat, akkor zöldes színűek lesznek.
  • Amennyiben csokisan készítjük, akkor olvasszunk fel – lehetőleg 90%-os fekete csokoládét és forgassuk bele a golyókat. A csokis változat nem AIP!, de beleforgathatjuk a golyókat édesített karobporba!

 kókuszakcióAkció a NatuRevolution-nál!

A tiszta hús beszerzési forrásai

húsok

https://kifli.hu/c300114760-hus-es-hal

A cég neve kifli.hu, de jó minőségű bio húsok is rendelhetőek. A bolt Budapesten található.

BIOBARLANG –  a bio ételek teljes tárházát kínálják,ugyanakkorKörülnéztem a neten és azt tapasztaltam, hogy vidéken könnyebb bio termékekhez jutni, tehát bátran keresgéljetek cégeket. Találtam egy olyan on-line értékesítéssel foglalkozó társaságot – BIOBARLANG -, akik többek között Budapesten mindenféle bio tőke hús értékesítésével is foglalkoznak. Kattints a zöld sorra, és az oldalukra találsz!
A tiszta hús beszerzési forrásai bővebben…

Bounty – nyers, meggyes

Hozzávalók:

  • 25 dkg kókuszreszelék, minél apróbb szemű (pl. Aldis)
  • 4 dl kókuszolaj Akciósan kapható a NaturRevolution cégnél – kattints a linkre!
  • 3 evőkanál rizsszirup vagy ízlés szerint eritrit
  • Az AIP-os édesítés 2 db nyers összetört alma legyen!
  • Vanília
  • 5 evőkanál 23%-os kakaóvajas kakaópor; AIP-ban karobport használj!
  • 1,5 dl víz
  • 1 evőkanál NoCarb liszt (helyette további kókuszzsír használható!)
  • Magozott megy – két marokkal
* A csokis borítást olvasztott csokoládéval is megoldhatjuk.

Elkészítés:

  • Egy mély szögletes vagy kerek edényt béleljünk ki fóliával.
  • A kókuszreszeléket osszuk ketté, mert az egyik fele lesz a vaníliás réteg, a másik pedig a csokoládés.
  • A fehér reszelékbe keverjünk 2 evőkanál szirupot, vagy eritritet ízlés szerint, továbbá vaníliát, majd 2 dl kókuszolajat, és a bélelt formába egyengessük bele a keveréket.
  • Magozzunk ki meggyet, és sűrűn tűzdeljük meg a vaníliás réteget meggy szemekkel.
  • A kókuszreszelék másik felét keverjük össze 2 evőkanál sziruppal, vagy eritrittel, továbbá 3 evőkanál kakaóporral.
  • A kakaós kókuszt simítsuk rá a vaníliásra.
  • Keverjünk ki 1 evőkanál kakaót vízzel és NoCarb liszttel, vagy a kakaót csak kókuszolajjal.
  • Simítsuk a sütemény tetejére a csokis bevonatot.*

Rántott hús mustármaggal

„Őrölt mustármagba, majd sózott felvert tojásba forgattam, zsírban, hirtelen sütöttem a rántott husit.” Kunné Bea receptje és képe, és az egész csak ennyi 😀 (Készülhet kiklopfolt sertés tarjából, csirkemellből stb.)

Kipróbáltam! – frissen finom, de másnapra a panír megkeseredik.

Habos almás krémes


Kunné Bea receptje és képe

Üdítően friss, könnyű, habos nyalánkság, egy szelet biztos nem lesz elég belőle!

Először elkészítettem a krémet:

    • 60 dkg alma
      10 dkg kókuszzsír
      1 dl kókusztejszín
      1 dl víz
      2 tk. zselatin
      néhány csepp citromlé
  • Az almát meghámozzuk, feldaraboljuk. Egy lábasba dobjuk az almákat, meglocsoljuk a citromlével, a vízzel és a kókusztejszínnel felöntve puhára pároljuk. Folyamatos keverés mellett a zselatint is hozzáadjuk, majd a tűzről levéve a forró krémbe belekeverjük a kókuszzsírt. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd botmixerrel pürésítjük.

Piskóta elkészítése:

    • 4 db tojás
      3 dkg porrá őrölt eritrit
      3 dkg mandulaliszt
      fél mokkáskanál szódabikarbóna
      kevés citromlé
      csipet só
  • Tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket az eritrit 1/3-ad részével és csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék édesítővel fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a citromlével elpezsegtetett szódabikarbónát. A felvert fehérjéhez adjuk a sárgáját, óvatosan elkeverjük, végül lazán hozzáforgatjuk a mandulalisztet is. Zsírpapírral bélelt, kb 20×30 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát és előmelegített sütőben, légkeverésen, 160-175 fokon, 20-25 percig sütjük. Amikor kisült pár percig pihentetjük, majd átfordítjuk egy nagyobb tepsire, lehúzzuk a zsírpapírt óvatosan. Visszafordítjuk az eredeti tepsibe. Hagyjuk teljesen kihűlni.
    Amikor az almás krém már teljesen kihűlt, rákanalazzuk a piskótára. Hűtőbe tesszük, addig elkészítjük a habot.

Hab:

    • 4 db tojásfehérje
      5 dkg porrá őrölt eritrit
      4 evőkanál frissen facsart citromlé
      7 gramm porzselatin
  • Vízgőz felett kemény habbá verjük a fehérjéket az összes hozzávalóval, amíg a zselatin feloldódik. Végezetül rákenjük a krém tetejére. Hűteni újból és amikor a hab már kihűlt, fahéjas porrá őrölt eritrittel szórjuk.

Almás krém receptje Barbitól, kis változtatással: http://sutemenyeskert.cafeblog.hu/…/falatnyi-mennyorszag-a…/

Megjegyzés: A Tökéletes Egészség Diéta ajánlása szerint az eritrit helyett akár rizs, tápióka szirupot is használhatsz. Mértékkel magliszt is belefér a TED-be, így a Paleo fúziómba is. A magam részéről biztosan nem főzném meg az almát, hanem összeturmixolnám és citrommal meglocsolnám. Így nem kellene főzött gyümölcsöt használni. BB Márta