Törökné Tóth Csilla receptje és képe
A sütött gyümölcs miatt kompromisszumos!
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg darált mák
- 20 dkg por-eritrit
- 10 dkg kókuszliszt
- 10 dkg mandula liszt
- 3 tojás + 2 sárgája
- kb.3 dl kókusztej
- 2 t.k. szódabikarbóna + fél citrom leve
- Meggy, málna ízlés szerint
- 2 tojásfehérje
- 3 e.k. eritrit
- fél citrom leve
- 2 marék málna+ 1.kk.zselatinpor
Elkészítés:
- A gyümölcsök kivételével a tészta hozzávalóit összedolgozzuk az elektromos habverővel. Kicsit morzsásnak tűnik, de a folyadék miatt nem száraz.
- Elég nagy adag: 24X40 cm-es tepsit béleltem ki sütőpapírral.
- Beleborítottam a tésztát és a kezemmel kilapogattam.
- Nem túl sűrűn ráraktam a kimagozott meggyet és az üres helyeket sűrűn megszórtam málnával. A gyümölcs réteget is kicsit lenyomkodtam a tenyeremmel, hogy valamennyire bele tudjon sülni a tésztába.
- 190 fokon 20 percig sütöttem, amikor a tésztán barnás foltok jelezték, hogy elkészült.
- Amíg a tészta sült, a tojásfehérjét az eritrittel és citromlével kemény habbá vertem.
- A málnát villával összetörtem és belekevertem a zselatint.
- Amint a tészta kisült, a habot összekevertem a málnával és a süti tetejére szépen rákentem, majd 150 fokon 10 percre még visszatoltam a sütőbe.