Az alábbi fagylalt "óriás" mennyiségben készült. Az okom erre most nem vendégség, hanem az, hogy az egyetlen édesség a fagyi, amit imádok - s így minden forró napon vár a mélyhűtőben egy kis finomság. Ez a mennyiség szerintem kb. egy hét alatt fog elfogyni. Ebbe mondjuk lesz olyan családtag, aki besegít :-D
A fagyi mellé lehet még ráadásként idény gyümölcsöt is kínálni, mint én magozott meggyel kényeztettem magamat.
Csak olyanok készítsék el maguknak ezt a fagylaltot, akik hisznek a Tökéletes Egészség Diétában és mintegy fúzióként - megengednek maguknak a Szendi-féle paleotól "elhajlást". Ebben a fagylaltban a Szendi-féle irányzattól egyértelműen a tejszín és a méz tartalom az, ami eltér.
Hozzávalók:
- 1 liter kókusztejszín
- 0,5 kg adalékmentes Mascarpone (tejszín)
- 3 evőkanál méz
- 3 db tojás
- 1 ek. citromlé
- 5 evőkanál 23%-os kakaóvaj tartalmú kakaó
Elkészítés:
- A kakaót keverjük el 2 dl kókusztejszínnel és a mézzel, továbbá üssünk ebbe a keverékbe 3 db tojás sárgáját.
- A lábasba már kiöntött és melegített többi kókusztejszínhez keverjük hozzá a kakaós keveréket.
- Egészen kis lángon folyamatosan keverjük a masszát addig, amíg be nem sűrűsödik.
- A tojások fehérjét a citromlé hozzáadásával keverjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük a kakaós sűrű alapba.
- Végül a masszát keverjük el a Mascarponéval.
- A fagylatot öntsük egy nagyméretű dobozba – 1,5 literes -, hagyjuk a krémet kihűlni, majd tegyük mélyhűtőbe. Érdemes előre gondolkodva kisebb dobozokba tenni, amennyibe saját – több napi – fogyasztásra készül.
- 2 óra múlva már ehető.
- Ha több napig tároljuk, akkor minden alkalommal hagyni kell a fagylaltot valamennyire felengedni, hogy akár fagyi kanállal formázható legyen.
Megjegyzés: Amennyiben a Mascarponet kihagyod, a méz helyett eritritet használsz, akkor teljes mértékben megfelel a Szendi-féle irányzatnak! Működni fog, jó lesz úgy is!