Tejszínes TED-es csokis fagyi

Csokifagyi – tejszínes, TED-es; A kép a Google images-ről való.
Az alábbi fagylalt "óriás" mennyiségben készült. Az okom erre most nem vendégség, hanem az, hogy az egyetlen édesség a fagyi, amit imádok - s így minden forró napon vár a mélyhűtőben egy kis finomság. Ez a mennyiség szerintem kb. egy hét alatt fog elfogyni. Ebbe mondjuk lesz olyan családtag, aki besegít :-D
A fagyi mellé lehet még ráadásként idény gyümölcsöt is kínálni, mint én magozott meggyel kényeztettem magamat.
Csak olyanok készítsék el maguknak ezt a fagylaltot, akik hisznek a Tökéletes Egészség Diétában és mintegy fúzióként - megengednek maguknak a Szendi-féle paleotól "elhajlást". Ebben a fagylaltban a Szendi-féle irányzattól egyértelműen a tejszín és a méz tartalom az, ami eltér.

Hozzávalók:

  • 1 liter kókusztejszín
  • 0,5 kg adalékmentes Mascarpone (tejszín)
  • 3 evőkanál méz
  • 3 db tojás
  • 1 ek. citromlé
  • 5 evőkanál 23%-os kakaóvaj tartalmú kakaó

Elkészítés:

  • A kakaót keverjük el 2 dl kókusztejszínnel és a mézzel, továbbá üssünk ebbe a keverékbe 3 db tojás sárgáját.
  • A lábasba már kiöntött és melegített többi kókusztejszínhez keverjük hozzá a kakaós keveréket.
  • Egészen kis lángon folyamatosan keverjük a masszát addig, amíg be nem sűrűsödik.
  • A tojások fehérjét a citromlé hozzáadásával keverjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük a kakaós sűrű alapba.
  • Végül a masszát keverjük el a Mascarponéval.
  • A fagylatot öntsük egy nagyméretű dobozba – 1,5 literes -, hagyjuk a krémet kihűlni, majd tegyük mélyhűtőbe. Érdemes előre gondolkodva kisebb dobozokba tenni, amennyibe saját – több napi – fogyasztásra készül.
  • 2 óra múlva már ehető.
  • Ha több napig tároljuk, akkor minden alkalommal hagyni kell a fagylaltot valamennyire felengedni, hogy akár fagyi kanállal formázható legyen.

Megjegyzés: Amennyiben a Mascarponet kihagyod, a méz helyett eritritet használsz, akkor teljes mértékben megfelel a Szendi-féle irányzatnak! Működni fog, jó lesz úgy is!