Citromízű banánhab vagy fagylalt

Banánt egész évben lehet kapni. A fagylaltok kiváló alapanyaga. A citrom-lime-kókusz-banán kombinációból üdítő fagylalt lesz. Ebbe a fagylaltba és még a hozzá kínált paleo tejszínhabba egy gr-nyi édesítést sem tettem. Aki igényli az édesítést, annak steviával kevert eritritet ajánlok – egyéni ízlés szerint használni.

Elkészítési idő: 2,5 óra hűtés-kiolvasztás, majd 30 perc

Hozzávalók:

  • 3 db nagyméretű nem túlérett banán
  • 2 db lime
  • 2 db citrom
  • 200 gr kókuszvaj
  • 4 dl kókusztejszín
  • 2 db habpatron a habszifonhoz

Elkészítés:

  • A banánokat meghámozzuk és 3-4 mm-es karikákra vágjuk.
  • Alaposan meglocsoljuk egy egész citrommal és egy lime levével.
  • Tálcán tegyük mélyhűtőbe a citromos banánszeleteket. 120 perc alatt megfagynak a banán karikák.
  • Készítsünk paleo tejszínhabot pl. habszifonnal, melyhez 2 dl kókusztejszínt használjunk. 2 dl kókusztejszínhez 2 db habpatron dukál. Alaposan rázzuk is fel a megtöltött és patronnal dúsított habot, a szifont és hűtőben tartsuk legalább 15 percig, hogy a hab összeálljon.
  • Amikor felhasználásra szánjuk őket, akkor kivesszük a hűtőből, egy mély tálba öntjük és legalább fél órát várunk, hogy a banánkarikák fagyi alap minőségűre felengedjenek.
  • A már félig felengedett citromos banánhoz keverjük hozzá a kókuszvajat és 2 dl kókusztejszínt, majd alaposan turmixoljuk össze.
  • Tálaláshoz egy réteg paleo tejszínhab, egy réteg fagylalt megoldás lesz a legfinomabb verzió. Természetesen kókuszhab nélkül is kínálhatjuk.
  • Díszítésnek 1 db hámozott és darabolt lime-ot, valamint 1 db hámozott és darabolt citromot használhatsz, illetve héjastul lime és citrom karikákat.