1 ek. katáng kávé, vagy granulált kávé, vagy 0,5 dl espresso
Édesítés – többféleképpen oldható meg – feltétlenül kóstolni kell!
Eritrittel – sok kb. 6 ek. édesítőre lesz szükség, mert alacsony az édesítő értéke;
Xukor0stevia 3 ek. – ez jó választás, mert a stevia miatt intenzívebb az édes íz;
TED szerint – rizs, tápióka szirup, esetleg méz használata is lehetséges
6 dl kókusz tejszín, vagy 6 dl organikus kefír (a TED szerint használható!
5 ek. banánliszt (rezisztens keményítő)
3 ek. Cognac liszt – sűrítésre, vagy 1 zacskó zselatin, vagy agar-agar (az előírás szerint használva!)
3 dkg fekete csokoládé
Elkészítés:
Az avokádókat ketté vágjuk és a belsejét egy nagy tálba kaparjuk.
Valamennyi, a hozzávalóknál felsorolt anyagot – a mazsola kivételével – botmixerrel, vagy más típusú turmixgéppel összedolgozzuk.
A mazsola akkor kerül bele, amikor a krém kész, melyet szintén jól elkeverünk a csokikrémmel.
Egy csatos tortaformát kibélelünk fóliával, és a torta masszáját a formában elegyengetjük.
A fekete csokoládét a tortára reszeljük vagy éles késsel csíkokat húzunk a csokiból.
Ahhoz, hogy a torta ehető állapotba dermedjen – a hűtő felső részében legalább fél napot kell állnia, a mélyhűtőben ezt a folyamatot felgyorsítva maximum 1 órát tartsuk, hogy ne jégtorta legyen belőle.
Fokozhatjuk az élvezetet – kókusz tejszínhabbal, sőt Jaminet szerint akár tejszínnel is, hiszen a tejszín a tej zsírja.