Gyümölcskosár pudinggal – 12 db

Ebben a süteményben nagyon kevés a magliszt, ezért szívből tudom ajánlani azoknak is, akik velem együtt elsősorban a TED-et követik. Teljes mértékben besorolható ez az édesség a Paleo Fúziómba.

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál mandula liszt
  • 3 evőkanál gesztenye liszt
  • 1 evőkanál hidegen sajtolt sertés zsír, vagy 1 evőkanál ghee
  • 1-2  db tojás; annyi, hogy a tészta nedvességtartalmát megadja
  • 1 evőkanál – lehetőleg kókuszliszt a formák szórásához, vagy őrölt mag (dió, mandula)
  • Muffin papír – formázáshoz
  • Idénygyümölcs, vagy mélyhűtött – pl. ribizli
  • 1 l kókusztej, vagy más magtej (pl. kesudió tej, mandula tej)
  • 12 lap zselatin
  • 2 dl víz
  • 2 db tojás sárgája a pudinghoz
  • 2 evőkanál kakaó
  • 3-4 evőkanál eritrit vagy méz, illetve rizs, vagy tápióka szirup a pudingba
  • 1 evőkanál porxukor (eritrit) szóráshoz

Elkészítés:

  • A tészta hozzávalóit – lisztek, zsír vagy ghe, tojás – alaposan gyúrd össze, és tedd a hűtőbe legalább egy órát pihenni
  • A muffin sütő mélyedéseit kend ki zsírral és szórd be kókuszliszttel, vagy őrölt maggal
  • A pihentetett tésztából csípj le golyónyi darabokat, és akár kézzel kilapíthatod a muffin sütő formáinak méretére; helyezd a mélyedésekbe; muffin papírokkal formázd meg a kosarakat, majd késsel egy kicsit lazítsd meg a kosarakat
  • A sütéskor nincs szükség nehezékre; 180 fokon süsd a kosarakat kb. 10-12 percig
  • 2 dl magtejjel keverd el a kakaót és az eritritet; 2 db tojás sárgáját külön keverj habverővel enyhén habosra, és azt is keverd hozzá
  • 8 dl tejet forrósíts fel, és állandó keverés közben elegyítsd a lébe a kakaós-tojásos-tejes keveréket; húzd félre az edényt, amíg a zselatint felolvasztod
  • A 12 lap zselatint tedd bele 2 dl vízbe, és melegítsd fel a vizet annyira, hogy a lapok megolvadjanak; a megolvadt lapokat vedd ki, nyomkodd ki, majd tedd bele a csokoládés puding alapba
  • A pudingot – most már minden hozzávalóval – állandóan keverve főzd forrásig, majd húzd le az edényt, és hagyd langyosra hűlni
  • A tészta kosarakat borítsd ki a formából, szórd meg eritrittel, és halmozz bele kanálnyi gyümölcsöt
  • A langyos pudingot öntsd bele a tészta kosarakba
  • Végül díszítsd azokat ízlés szerint további gyümölcssel

gyümölcskosár2gyümölcskosár3

gyümölcskosár4