Magos kifliben sült virsli

Ma már paleo virslit, vagy adalékmentes húsárút nem nehéz szerezni. Van olyan kiváló minőségű húskészítmény, melyet már elérhető áron is kínálnak.

Könnyen elkészíthető.

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók:

  • 10-12 db adalékmentes virsli
  • Sós linzertészta
    • 2 evőkanál szezámliszt
    • 2 evőkanál mandulaliszt
    • 2 evőkanál kókuszliszt
    • 10 dkg ghee, vagy annak hiányában hidegen sajtolt hófehér zsír
    • Só – ízlés szerint – a tésztába, majd lehet tenni a kiflik tetejére is!
    • 1 db tojás a tésztába
    • 1 db tojás a kenéshez
    • Esetleg víz

Elkészítés:

  • A tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük, gyúrjuk-dagasztjuk; ha szükséges, akkor némi vizet is adhatunk hozzá, hogy a tészta összeálljon
  • Kézbe vesszük a virslit, lecsípünk egy tenisz labdányi tésztát, rányomjuk a virsli oldalára, majd elkezdjük folyamatosan – körkörös sodró mozdulatokkal a tésztát rátekerni a virslire
  • Amikor az összes virsli kifli burkolata kész, akkor a virsli húsáig a kifliket bevagdossuk
  • 1 db tojást keverjünk ki egy kevés sóval, majd kenőtollal kenjük be a kifliket
  • Végül szórjuk meg magokkal – pl. hántolt tökmag, napraforgó mag, mandulaforgács, szezámmag, lenmag
  • Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 30 perc alatt sülnek meg a kiflik – Közben érdemes ránézni és esetleg megforgatni, nehogy az alja odaégjen!