Érdekes cikkek és oldalak hivatkozásai

cikk

Ma pattant ki a fejemből, hogy egészségi kérdésekben itt fogok egy nyilvános posztban őrizgetni linkeket, melynek témája személyesen érdekel és gondolom, hogy sokakat úgyszintén:

cukormeres

inzulingrafikonhttp://inzulinmodszer.hu/ Inzulin-módszerről egy fiatal nem paleos magyar doktornő cikke - az inzulinszint napszaki változásáról.
https://www.sciencedaily.com/releases/2014/07/140724132354.htm Science Daily  Low-carb diet recommended for diabetics Alacsony szénhidráttartalmú diéta ajánlott a cukorbetegeknek.

ketogen_dieta_zsirok_szerepe

http://deansdale.blog.hu/2012/02/17/ketozis_talan_utoljara A ketogén diéta mit jelent valójában.
http://deansdale.blog.hu/2011/11/24/ketozis_a_felreertesek_csucsa?utm_source=bloghu_megosztas A ketogén táplálkozás elemzése
Autism Care
Autism Care
http://www.szuloklapja.hu/gyermek-fejlodese/3566/soha-tobbe-autizmus-interju-a-gyori-edesanyaval-aki-elhatarozta-hogy-kigyogyitja-kisfiat-az-autizmusbol-.html?utm_source=szk&utm_medium=facebook_link&utm_campaign=szkfacebook20160329 SOHA TÖBBÉ AUTIZMUS
http://www.diagnosisdiet.com/obesity-code/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=SocialWarfare Dr. Fung "The obesiti code"
https://intensivedietarymanagement.com/ Blog

Jason_Fung_Eng-400x225

http://www.dietdoctor.com/news/page/2?from_post=21920 Dr. Fung blogja
https://www.youtube.com/watch?v=dimP7IdM2Og&index=2&list=PLedklXpZ22n7iCc0PKqTHP3ztGqZwJz0T 6 részes sorozat az elhízás okairól - Dr. Fung
pajzsmirigy_01

http://pajzsmirigyrendeles.hu/lexikon.html

Dr. Földes Iván endokrinológus, az orvostudományok kandidátusa szakrendelési oldalán találtam egy átfogó, minden részletre kiterjedő összefoglalót a különféle pajzsmirigy betegségekről.
https://www.facebook.com/groups/ketosavedmegroup/

KETO SAVED ME GROUP



https://www.facebook.com/groups/198981013851366/?fref=ts LOWER INSULIN 

 

/http://letisztult-taplalkozas.hu/ AUTOIMMUN PROTOKOLL

http://nelegybeteg.hu/tanulmany-szelen-kekjod.php A cikk részletesen tárgyalja a pajzsmirigy betegségeit. Rendkívül alapos és jó tanulmány.

Sült kelkáposzta húsos szalonnával és kolbásszal

Nehézségi fok: Könnyű                           Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg-os kelkáposzta fej
  • 40 dkg húsos szalonna
  • 40 dkg adalékmentes sütni való kolbász
  • 1 dkg zsír (sertés, liba, kacsa, kókusz – bármelyik lehet)
  • Külön fűszerezést nem igényel az étel, mert a szalonna és a kolbász fűszeresek.
  • AIP-ozóknak nem füstölt szalonnával – pl. Erdélyi szalonna, valamint a német vagy francia fűszerezésnek megfelelő kolbászokkal ajánlom ezt az ételt (lehet kapni ilyeneket, nézzetek körül!).

Elkészítés:

  • Egy mély tepsit a zsírral kenjük ki.
  • A kelkáposzta fej torzsáját vágjuk le, majd vágjuk fel gerezdekre a zöldséget úgy, hogy mutatósan, mintegy virág nyíljon ki.
  • A szalonnát vágjuk fel 4 szeletre, vagy 8 felé és vagdossuk be.
  • A kolbászt szintén vágjuk fel 4 vagy 8 darabra és szintén vagdossuk be a tetejét.
  • A szalonnát és a kolbászt tegyük rá a kelkáposzta rózsákra.
  • Közepes lángon süssük meg az összeállított ételt.
  • Vigyázzunk arra, hogy a kelkáposzta levelei ne égjenek meg.

 

Édes puffancs gyümölccsel

Világbajnok egyszerű sütemény, ha egyáltalán annak nevezhető. Vágytam valamilyen édességre, de nem akartam – egyszerűen a szénhidrát miatt – csak minimális ch-félét használni.

Amilyen egyszerűen készült, olyan egyszerűen fogom leírni:

  • Verjünk fel 6 db M-es tojást kemény habbá – biztos, ami biztos előbb a fehérjét, utána belekeverve a sárgáját; együtt is lehet! A habverés úgy történjen, hogy csipetnyi sót és 1 kk. citromot is tegyünk a „léhez”. Amikor félig már kemény a hab, akkor ízlés szerinti mennyiségű eritritet (2 ek.) tegyünk hozzá.
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna mehet a tésztába, de el is hagyható.
  • Amikor a hab kész, akkor 2 ek. tápióka lisztet vagy nyílgyökérlisztet, esetleg NoCarb lisztet – 0 kalóriás keverjünk kanállal óvatosan a habhoz.
  • Vajazzunk ki valamilyen muffin vagy cipócska formát (nálam ez utóbbi!)
  • Osszuk el arányosan a habot.
  • 200 fokra előmelegített sütőben – 160 fokon süssük a pufikat kb 15 percig.
  • Gyümölcsöt tetszőlegesen választhatunk. Pl. a képen apróra tépkedett mandarin citrombéllel összekeverve látható.
  • A puffancsokat megszórhatjuk eritrittel, de el is hagyható.

Egy pufit már bekebeleztem, és nincs a szénhidrát miatt bűntudatom.

Food Network tv – receptversenyen 03.14. és 25. között szavazzatok a Paleovitalra! A részletekért kattints!!! Közvetlen linkeken szavazhatsz!

food-network-veg

Elindultam Food Network csatorna által meghirdetett receptversenyen. A csatorna oldalán a mai naptól szavazhattok!

A következő receptekkel indultam, a PIROS linkekre kattintva a legeslegegyszerűbb a szavazás!

Regisztráció

utána: Pavlova tortája paleosítva

Regisztráció

utána: Zöldségrúd – bacon vagy sajt bundában

Regisztráció

utána: Tepertős pogácsa házilag kevert liszttel

2016. március 14. és 25. között a www.foodnetworkneked.hu oldal látogatói szavazhatnak a receptekre.

A szavazás regisztrációhoz kötött (nem használjuk fel promóciós célokra az adatokat, azaz nem fogjuk hírlevelekkel stb. bombázni a regisztrálókat, erre csak azért van szükség, hogy ne legyen visszaélés pl robot generálta szavazatokkal). Egy regisztráló bármennyi receptre szavazhat, de mindegyikre csak EGYSZER.

2016. március 14.

Kelemenné Pataki Márta blogger