Habosított tükör tojás parajjal és ricottával

A ketogén reggelim a következőképpen alakult a mai napon:

  • Felvertem 3 db M-es tojás fehérjét.
  • Felforrósítottam egy serpenyőben 2 dkg 82%-os zsíros vajat, 1 evőkanál zsírt.
  • A fehérjét habosan ráöntöttem a forró zsiradékra, majd a közepébe beleöntöttem a 3 db sárgáját.
  • A fehérje megsült – kicsit húztam rajta néha a villával, a sárgája lágy maradt.
  • Tálaláskor a tányérra tettem 2 evőkanál ricottát – nem paleos, de Dr. Fung-nak megfelel, 2 evőkanál citromos, petrezselymes nyers gombát, továbbá az ételt egy marék bébispenóttal díszítettem.
  • Ebben a reggeliben sok zsiradék van – vaj, zsír, tojás sárgája; a szénhidrát a bébispenóté és a gombáé; fehérje a ricotta* 0 kalória, 0 szénhidrát, 0 inzulinválasz, továbbá a tojásfehérje is.
*Ricotta - a darabos ricottát fogyasztom, nem a selymes állagút; olvashattok róla http://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/belgyogyaszat/cikkek/tejsavofeherje_naponta_igyak_a_cukorbetegek/20140714135517 - itt!, és http://www.tenyek-tevhitek.hu/a_tej_mint_a_civilizacios_betegsegek_kialakulasanak_es_sulyosbodasanak_elosegitoje.htm itt.

Mindenki maga döntse el, hogy neki belefér-e az étkezésébe vagy sem. Nekem a zsírok felszívódásának segítésére van rá szükségem, kenyér helyett fogyasztom.