Bio debreceni és virsli napraforgó csírával

Tegnap kaptam ajándékba a barátnőmtől a budapesti MOM biopiacon vásárolt debrecenit és virslit. A napraforgómag csíra meg éppen a mai nap került fogyasztható állapotba. Kiváló ketogén alkalmi adag. (A csíra felét ettem meg.)

Nekem a pesterzsébeti piac békési húsárú boltja van közelebb, ott is kipróbáltam már mindkét hústerméket, és ott is kiváló minőséget árulnak.

A csíráknak általában az a tulajdonsága, hogy a növényre jellemző jó tulajdonságokat koncentrált formában tartalmazzák.

Nagyon finom a napraforgó csíra, mely magas A, C., B, D és E vitamin tartalommal bír. A csíráztatás módja a külön erre az alkalmazásra csomagolt magok tasakjára részletesen rá van írva.

Avokádós kakaós ketogén krém

Nagyon meg tudom érteni, hogyha valaki ketogén táplálkozásra adja a fejét, akkor néha rátör valamilyen édesség utáni vágy. A magam részéről csak nagyon ritkán történik meg, mert alapvetően nem vagyok édes szájú.

Ez az édesség hihetetlenül egyszerű:

  • Kifejezetten túlérett avokádót törjünk össze villával, persze lehet turmixolni is, majd 1 dl kókusztejszínben hidegen alaposan kikeverve „olvasszunk fel” 3-4 szem steviát vagy 1 ek. xukor0steviát, és az egészet keverjük össze.
  • Jó minőségű kakaót – pl. NaturCookta – 1 ek. keverjünk a krémhez.
  • Meghinthetjük Bourbon vaníliával, tehetünk a krém tetejére pl. pisztácia magokat, ibolyát (amiért én a kertbe kiszaladtam, hogy az ehető ibolyával díszítsek!)