Avokádó szeletek – ketogénes kényeztetés

Ahogy egyik kedves ketogénező paleos barátom mondja: „Az avokádó – tiszteletbeli szalonna.” 😀

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Egy érett avokádót vágjunk ketté, vegyük ki a magját, hámozzuk meg, vágjuk gerezdekre; karikázzunk fel lime karikákat is.
  • Locsoljuk meg lime levével (lehet citrommal is!), majd reszeljünk a cikkejekre legalább 90%-os csokoládét – pl. szép forgácsokat lehet késsel „szeletelve” nyerni. A csokiból fél dkg-nál többre nincs is szükség!
  • Jómagam nem szórtam meg semmiféle édesítéssel, de ha vágysz rá, akkor a Xukor0steviát ajánlom.

„Az avokádó telítetlen zsírsavakban gazdag, B-, C-, E- és A-vitamint tartalmaz. Az érett gyümölcsben káliumot, foszfort, vasat, nátriumot valamint kalciumot és magnéziumot is megtalálható. Jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, vitamintartalmának köszönhetően pedig kitűnő antioxidáns. Az avokádó magas olajtartalmánál fogva kiváló bőrápoló szer a kiszáradt bőrre. Általában érzékeny típusú bőrre alkalmazzák. Segítséget nyújt ekcéma megelőző kezelése esetén és csökkenti a koleszterinszintet.
A gyümölcs magjából gyógyszirupot állítanak elő, amely alkalmas reumatikus fájdalmak enyhítésére. Az avokádó olaj táplálja a száraz, öregedő bőrt. Magas A-vitamin- és E-vitamin-tartalmának köszönhetőben jó az ekcéma kezelésére.” http://www.hazipatika.com/taplalkozas/zoldseg_gyumolcs/cikkek/avokado_gyumolcs_zoldseg_es_gyogynoveny/20080107151439