Power Plate edzés

powerplate_main

http://www.powerplatekozpont.hu/ Ide kezdtem el járni. Eddig 5 edzésen vagyok túl és nagyon élvezem. Természetesen a gyakorlatokat személyi edző irányításával hajtom végre. A teljesítőképességemhez mért feladatokat kapok. Egyelőre én vagyok a Pace központ legidősebb vendége. 😀 Nyugdíjasként előléptettek „diákká” -, ami a havi korlátlan bérlet árában fejeződik ki.

http://www.power-plate.hu/A_Power_Plate_roviden/A_modszer/Alapelv.html

A teljes test vibrációs tréning Newton második törvényén alapszik, mely röviden:

F=ma, azaz az Erő egyenlő a tömeg és a gyorsulás szorzatával.

A hagyományos edzésekkor súlyok segítségével növeljük az erőt, míg a Power Plate gép a vibrációval (a gyorsulással) hat az erő nagyságára.

A Power Plate gépek platója több irányban mozdul el. A fel-le elmozdulás hatására növekszik az izomtónus, a jobbról-balra és az előröl- hátra történő elmozdulás az egyensúlyt és a koordinációt javítja. A plató akár másodpercenként 50-szer is képes rezegni, beállítástól függően.

A Power Plate gépek az úgynevezett  PrecisionWave™ technológiával működnek. Ez egy igen pontos, harmonikus rezgő rendszer, mely a plató teljes felszínén egyenletes és szabályozott rezgést garantál – így lesz az eredmény is konzisztens és kiváló.

Ezen rezgések váltják ki azt az öntudatlan izomreakciót, mely miatt az izmok másodpercenként több alkalommal is összehúzódnak és elernyednek.

A Power Plate gépek orvostechnikai eszköz tanúsítvánnyal rendelkező berendezések. Akár orvosi rehabilitációs program részeként is alkalmazhatóak.

 

Központi iroda és edzőterem

Cím: 1054 Budapest, Alkotmány utca 16 Fsz 2.

 

Diós-málnás szelet

Tészta:

  •  6 e.k. darált dió
  •  1 e.k. kókuszliszt
  •  4 e.k. eritritol
  • 1 t.k. szódabikarbóna
  • fél citrom leve
  • 1/2 k.k őrölt fahéj
  •  2 tojás
  • 0,5 dl cocomas kókusztejszín vagy víz

A tojásfehérjét felverem kemény habbá, majd a többi hozzávalót is hozzákeverem és egy 20X30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe símítom a masszát. 200 fokon 20 percig sütöm.

Diókrém:

  • 1,5 dl kókuszzsír
  • 6 ek darált dió
  • 2 ek mandulaliszt
  • 2 ek nyílgyökérliszt
  • 4 ek eritritol
  • 0,5 dl kókuszkrém (Szafi Fitt)
  • Megjegyzés: más márka is lehet! BB

Az összes hozzávalót pár percig összefőzöm, rotyogtatom kicsit, utána hűtőben kihűtöm, hogy kenhető legyen.

A tésztát kettévágom keresztben.

Megkenem a krém 2/3-ával.

Málnákat nyomkodok a tetejére.
Ráteszem a másik tésztalapot és a tetejére is kenek a krémből.

Hűtőben jó tárolni, mert szobahőmérsékleten a kókuszzsír olvad.

Sült káposzta tepertő morzsalékkal

Hozzávalók és elkészítés 4 személyre:

  • 1 kg reszelt káposztát elkeverve 20 dkg teprtő morzsalékkal – lehetőleg 2 ek libazsíron (más is lehet!) folyamatosan kevergetve pirítsunk meg.
  • A káposztát sütés közben – ízlés szerint kb. 2-3 tk. sóval sózzuk meg -, majd 2 tk. órölt borsot és ugyancsak 2 tk. őrölt vagy szemes köménymagot is keverjünk hozzá. AIP-ban csak sózzunk!
  • A káposzta sütés közben – főleg a só hatására – össze fog esni. Addig süssük míg nem jelennek meg a káposzta között aranybarna szálak.

Egy adag beltartalma:

205 ccal     4,4 fehérje     16.8 zsír      8.7 ch

Ketogénezésem hatása

ketoresults

97. napja ketogénezem. Ezúttal beszámolok a laboreredményeim alapvetően pozitív változásáiról:

Kész lett a teljes vérképem, mely elsősorban számomra a cukorbetegség szempontjából kihegyezett és az életem azon periódusát kívánja bemutatni, amikoris abbahagytam a cukorgyógyszer szedését és az inzulin alapon való működés ellenében ketogén alapon működöm.

Az IR eredményem 18.9 volt, a ref. tartomány 1.8-23.0;

HbA1c 6,50, a ref tartomány 3.9-6.1;

a Triglicerid 1.3, a határérték 1.7,

a CRP-m a negyedére csökkent 112.6 mg/l-ről 35 mg/l-re (a hájam!!!).

A Triglicerid szintem kiváló. (A triglicerid a vérzsírok egyik fajtája, melynek megemelkedett szintje elősegíti a vérereket elzáró lerakódások, plakkok kialakulását, és így közvetve súlyos, életveszélyes betegségeket is okozhat.)

A CRP a gyulladásos betegségek jó mutatója, plazmaszintje a gyulladással párhuzamosan változik. Ez az érték is jelentősen javul.

Conklúzió: a keton testek a hájamat zabálják! 😀

A reggeli éhomi cukrom ugyan 8.0 volt, de egyre inkább rájövök, hogy maga a tendencia érdekes; mértem már jóval alatta is, hangsúlyozom, hogy nem szedek gyógyszert! (Zárójelben megjegyzem, hogy eszébe ne jusson senkinek a cukorgyógyszerét elhagyni, ha egyrészt hagyományosan étkezik, tehát az étkezése fehérjére, szénhidrátokra és kevés zsírra épül, még ha százszor is paleozik!!! A gyógyszerelhagyás súlyos következményekkel járhat, ha nincs a diéta alaposan végig gondolva!)

Az adaptáció megtörtént, mert a vizelet aceton tartalma negatív.

Napközben egyre jobb cukorértékeket mérek – 6.5 –> 5,6-ig mindenfélét úgy, hogy nem szedek cukorgyógyszert.

Soha még csillag nem volt a koleszterin mellett, most van – 5.9 mmol/l — 5.2 helyett. A svéd koleszterin határérték 7.0. Nos, nem vagyok ettől az értéktől kétségbeesve.

Elkezdtem mozogni is – Power Plate andante szinten, ami persze majd idővel szintén fokozódik.

Almás piskóta

Kunné Bea receptje és képe

Hozzávalók:

  • 8 db tojás szétválasztva
  • 8 evőkanál víz
  • 80 gramm porrá őrölt eritrit
  • 2 teáskanál konjak liszt
  • 10 dkg darált kókuszreszelék
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna + citromlé
    csipet só

Töltelék:

  • 10-12 db közepes méretű, savanykás alma
    ízlés szerint őrölt fahéj
  • 4 teáskanál eritrit
  • 1 csapott teáskanál aszkorbinsav
  • 3 evőkanál útifű maghéj
  • csipet só

A piskóta elkészítése:

  • 10 dkg kókuszreszeléket kávédarálón ledaráltam, 2 teáskanál konjak lisztet hozzákevertem, félretettem.
  • Tojásokat szétválasztottam. A tojásfehérjéket csipet sóval, 40 gramm porrá őrölt eritrittel keményre felvertem.
  • A 8 db tojássárgáját 40 gramm őrölt eritrittel felhabosítottam, majd 8 evőkanál vízzel tovább kevertem.
  • 1 púpos mokkáskanál szódabikarbónát felfuttattam citromlével, hozzáadtam a kikevert sárgájához.
  • Majd a felvert tojáshab harmadával és a kókuszreszelékes keverékkel, a kézi habverő legalacsonyabb fokozatával simára kevertem.
  • Végül óvatos mozdulatokkal beleforgattam a maradék tojáshabot.
  • A piskótatésztát egy zsírpapírral bélelt nagy tepsibe simítottam.
  • Előmelegített sütőben, 160 fokon, 30-35 percig sütöttem. Az utolsó 10 percben a sütőt kikapcsolva, csukott ajtó mellett, tovább szikkasztottam.
  • Amikor elkészült a piskóta, egy másik tepsire átfordítottam, lehúztam róla a zsírpapírt. Visszafordítottam és a tésztát félbevágtam. Így lett alja és teteje a sütinek.

Töltelék elkészítése:

  • Az almákat nagylyukú reszelőn lereszeltem, nem pároltam meg a gyümölcsöt.
  • Fahéjjal, 4 teáskanál eritrittel, 1 csapott teáskanál aszkorbinsavval, csipet sóval ízesítettem.
  • Körülbelül 3 csapott evőkanál útifű maghéjat kevertem hozzá. Ez felszívja az alma levét.
  • Egy megfelelő méretű tepsibe került a piskóta egyik fele, rásimítottam az alma tölteléket, végül a piskóta másik felét is óvatosan rányomkodtam.

    Szinte azonnal szeletelhető, de hűtve is nagyon finom!