Ennek a húsételnek az érdekessége a szeletelés és a nem hagyományosan magyar fűszerezés. Jamie Olivertől vettem mindkét ötletet.
Hozzávalók és elkészítés egyben:
-
- A kb. 70 dkg-os szűzpecsenyét vágjuk el hosszában. Igen hosszában, két hosszú csíkra – kétfelé. Az így elvágott húst nyissuk fel „lapjára”, tehát vékony szeletet készítsünk belőle. Nekem 4 lapos tenyérnyi szeletem lett ebből a mennyiségből.
- A fűszerezés következik, mely során a szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk őrölt korianderrel.
- Az így fűszerezett hús akár – mondjuk, hogy kész is -, de nem botorság még olíva olajjal is meglocsolni.
- Minimum egy órát érdemes hagyni érlelődni, de még jobb, ha egy éjszakára a hűtőben pácolódik a hús.
- Forró sütőedényben sütjük ki mindkét oldalát.
- Tehetünk még a sütéskor a szeletek alá valamilyen zsiradékot, de ha olívás a pác, akkor elég igen kevés is.
Almaecetes xukor0-val édesített, pici sóval megbolondított jégsaláta és paradicsomdarabkák, amivel én tálaltam.