Kollagénes csokis/karobos zselés nasi

Kollagén beszerzési forrása pl. – különféle nagyságú kiszerelésekben kapható!

Az embernek nincs mindig kedve hosszú főzésű kocsonyás húslevest főzni, viszont a kollagénnek kiváló hatásai vannak, mint pl.

  • Eltünteti a fehér foltokat a körömről, ami ennek a hiányára utal.
  • Fiatalítja a bőrt
  • Javítja a haj és a köröm minőségét és gyorsítja a növését.
  • Csökkenti és megszünteti  az ízületi fájdalmakat.
  • Javítja a porcok rugalmasságát és növeli a mozgékonyságot.
  • Lassítja az öregedési folyamatokat.

Enni kellene a kollagént, de én nem tudok az ételre csak üzemanyagként ránézni, nekem kell, hogy külleme és kelleme is legyen. A korábbi zselés korongjaimhoz hasonló ötlet jutott ennek kivitelezésére eszembe.

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 3 ek. kollagén port öntsünk egy edénybe, keverjük el 2 ek. kakaóporral (pl. NaturCookta), vagy AIP-ban karobporral, kevés vanília őrleménnyel, valamilyen gyümölcs csipetnyi részével – a legjobbak a bogyós gyümölcsök: áfonya, szeder, ribizli; jelenleg csak ízesítésnek tettem egy csöppnyi szilva zselét a tálba.
  • 3 tk. zselatin port keverjünk el langyos vízzel, majd összesen 4 dl vízzel – állandóan keverve forraljuk fel.
  • Hagyjuk a zselét hűlni, keverjünk a léhez xukor0steviát, vagy steviát; AIP-ban almapürét keverhetünk édesítésként hozzá!
  • Öntsük fel a kakaós-fűszeres-kollagénes keveréket, alaposan keverjük el.
  • Fóliával béleljünk ki egy jégkockatartót és öntsük bele a masszát.
  • Kb. 1 óra múlva hűtőben már összeáll a kocsonya, és fogyasztható.
  • Tejszínhabbal díszítettem – LCHF ketogén; kókusztejszín mehet a tetjére AIP-ban