Ketogén pizza NoCarb tésztával

Hozzávalók a tészta alaphoz:

    • 3 db tojás
    • 5 púpozott ek. NoCarb rost-mix vagy Szafi -ch liszt
    • Só – ízlés szerint
    • Késhegynyi szódabikarbóna
    • 1 kk. almaecet vagy citrom
    • Víz
    • 1 tk. zsír vagy vaj
    • Szóráshoz pl. útifűmaghéj vagy egy csipetnyi liszt

A tészta elkészítése:

  • A tojásokat felhabosítjuk, majd hozzákeverjük a lisztet, a só hozzáadásával összekeverjük a tésztát.
  • Felöntjük annyi vízzel, hogy ruganyos masszát kapjunk.
  • A szódabikarbónát és a savanyúságot hozzákeverjük a tésztához, alaposan átkeverjük azt.
  • A pizza sütő formát kizsírozzuk és liszttel beszórjuk.
  • A formába lapogatjuk a tésztát – lisztes kézzel könnyebb a művelet.

Pizza feltét:

  • Pl. 0,5 kg darált sertéshúshoz keverünk – 1 db egész tojást, sót, borsot, piros paprikaport.
  • A tésztára reszelünk kb. 1 dkg sajtot, hogy a hús jobban tapadjon.
  • Ezután a fűszeres húst a tésztára egyengetjük.
  • A tetejére jön ismét a kb. 5 dkg reszelt sajt.

Feltétként a szárnyaló képzelet szerint lehet tenni bármit, amihez kedvünk van. Mellé könnyű salátákat kínálhatunk.

Sütés:

  • Előmelegített sütőben 160 fokon 20 percig sütjük a pizzát. A képen látható változatot lehet ropogósabbra is sütni.