Hozzávalók a tészta alaphoz:
-
- 3 db tojás
- 5 púpozott ek. NoCarb rost-mix vagy Szafi -ch liszt
- Só – ízlés szerint
- Késhegynyi szódabikarbóna
- 1 kk. almaecet vagy citrom
- Víz
- 1 tk. zsír vagy vaj
- Szóráshoz pl. útifűmaghéj vagy egy csipetnyi liszt
A tészta elkészítése:
- A tojásokat felhabosítjuk, majd hozzákeverjük a lisztet, a só hozzáadásával összekeverjük a tésztát.
- Felöntjük annyi vízzel, hogy ruganyos masszát kapjunk.
- A szódabikarbónát és a savanyúságot hozzákeverjük a tésztához, alaposan átkeverjük azt.
- A pizza sütő formát kizsírozzuk és liszttel beszórjuk.
- A formába lapogatjuk a tésztát – lisztes kézzel könnyebb a művelet.
Pizza feltét:
- Pl. 0,5 kg darált sertéshúshoz keverünk – 1 db egész tojást, sót, borsot, piros paprikaport.
- A tésztára reszelünk kb. 1 dkg sajtot, hogy a hús jobban tapadjon.
- Ezután a fűszeres húst a tésztára egyengetjük.
- A tetejére jön ismét a kb. 5 dkg reszelt sajt.
Feltétként a szárnyaló képzelet szerint lehet tenni bármit, amihez kedvünk van. Mellé könnyű salátákat kínálhatunk.
Sütés:
- Előmelegített sütőben 160 fokon 20 percig sütjük a pizzát. A képen látható változatot lehet ropogósabbra is sütni.