Mákos guba – újra gondolt süti

Nem és nem akart már napok óta elfogyni az almáspite sem és még a sacher tortából is volt két szelet. Fogtam magam és a két süteményből varázsoltam egy harmadikat.

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Rusztikus almáspite maradéka
  • Sacher torta maradéka
  • A lényeg, hogy nem piskóta tészta, hanem linzer tészta maradékát érdemes ehhez a pót sütihez használni!
  • A tésztamaradékokat összemorzsoljuk és hozzáütünk 5 db tojás sárgáját – tészta mennyiségtől függ, hogy hány sárgáját, majd 10 dkg őrölt mákot a tésztához keverünk. Tehetünk a sütihez a már meglévő édesítésen és fűszereken kívül további xukrot és pl. mézeskalács keveréket, citromlét.
  • A tojások fehérjéből 1 tk. citromlé hozzáadásával verjünk kemény habot.
  • A mákos masszát egy zsírpapírral kibélelt mély sütőedénybe egyengessük, majd halmozzuk a tetejére a tojások kemény habját.
  • Előmelegített sütőben – visszavéve a hőfokot 150-re 20′-nél tovább nem kell sütni a süteményt, hiszen már előzőleg megsült tésztát használunk.
  • A barnás színű tojásfehérje jelzi, hogy megsült. Ekkor hagyjuk a sütőben kihülni.
  • A siker nem maradt el.