Paprika, paradicsom, egyéb zöldségek – szintén opcionális!
Elkészítés:
A brokkoli rózsáit nyersen lereszeljük; robotgéppel igazán egyszerű!
A pórét felkarikázzuk és a brokkoli morzsához keverjük, majd ezzel együtt tovább aprítjuk.
A tojásokat felverjük és összekeverjük a brokkolival, vagy ahogy én csináltam: a robotgépben lévő morzsához hozzá ütöttem a tojásokat és összeturmixoltam.
A keverékhez adjuk a fűszereket és a zsiradékot.
Zsírpapírral kibélelt óriás csatos tortaformába öntjük/avagy téglalap alakú sütőformába és közepes lángon – 160 fokon – 20-25 percig sütjük, és a formában hagyjuk kihűlni.
Tálalhatjuk a tetejére rakott különféle nyers zöldségekkel és megszórhatjuk kevés reszelt sajttal is.
A hagymát apróra vágtam, zsíron megpároltam, rátettem a kimosott káposztát, a fűszereket, a kolbászt, felöntöttem vízzel és félig megfőztem.
Az előfőzött* egész gesztenyét leszűrtem és hozzákevertem és készre főztem. Vigyázat, a gesztenye könnyen szétesik!
Az eredeti ételt sem kell berántani, mert a bab megsűríti A gesztenye is hasonlóan működik. … /ám 1-2 főtt tojássárgájával még tetszés szerint besűríthető/
Megjegyzés:
A gesztenye aránylag magas szénhidrát tartalmát a savanyú káposzta nagyon alacsony Ch-ja jól ellensúlyozza. A fermentált (magas) rosttartalom pedig az egészséges emésztést segíti elő
Egy serpenyőben a karfiolt és a kétféle hagymát 10 perc alatt átsütjük.
Egy tálba beleütjük a tojásokat, hozzákeverjük a karfiolt és a többi hozzávalót. AIP-ban az összes kevert zöldséghez keverjük hozzá a zselatint. A sütőlapra sütőpapírt terítjük, majd rásimítjuk a masszánkat.
200 fokon sütve – kb. 15 perc alatt kész.
A zselatinos masszát lassú sütésre javaslom – tehát előmelegített sütőben visszavéve 160 fokra, tűpróbáig.