Kakaós piskóta – PaleoBites

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 1 kk. só
  • 120 gr Paleo Bites piskóta keverék – részletes leírásért kattints!
  • Xukor0Stevia – ízlés szerinti mennyiségben
  • 2 ek. NaturCookta kakaópor
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. citromlé
  • 1 ek. vaj

Elkészítés:

  • A tojások fehérjét a csipetnyi sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük bele a tojások sárgáját.
  • A továbbiakban is dolgozzunk óvatosan, amikor a piskóta lisztkeveréket a habhoz keverjük.
  • 1 ek. kakaóport is keverjünk a tésztához, valamint xukrot – legalább 2 evőkanállal.
  • A szódabikarbónát és a citromlevet keverjük a tésztába.
  • Zsírpapírral béleljünk ki egy kisebb sütőedényt és öntsünk rá felolvasztott vajat. Egy előző sütésnél megfigyeltem, hogy a paleo bites piskóta tészta könnyen hozzáragad a papírhoz, nehezen húzható le a tésztáról a papír, ezért találtam ki a zsírozást.
  • Kanalazzuk a piskóta tésztáját a sütőedénybe.
  • Előre 200 fokra melegített sütőbe tegyük a tésztát, és azonnal vegyük vissza a hőfokot 160-ra.
  • 25-30′ kell a sütéshez. A tészta megemelkedik. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy átsült-e?
  • A tálalásnak a legegyszerűbb módja, ha tálcára kiborított tésztát, amikor kihűlt, megszórjuk xukorral vagy porxukorral és kakaóporral, mely borítást késsel elegyengetünk. Természetesen meg lehet tölteni a süteményt valamilyen gyümölcsízzel vagy tálalhatjuk habbal is.

Tilápia rántva – ketogén panír

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 1 kg tilápia – mélyhűtött, melyet mindenekelőtt fel kell engedni és a szeleteknek száraznak kell lenniük, hogy jól panírozhatóak legyenek.
  • Tegyük be mikróba, és a felengedés státuszában 30′-ig folytassuk ezt a műveletet. Amennyiben nincs mikrohullámú sütőnk, akkor már előző nap tegyük ki száraz helyre és szoba hőmérsékleten engedjük fel. A szeleteknek teljesen száraznak kell lenniük, így ha szükséges, akkor papírtörlővel töröljük át.
  • Alaposan keverjünk ki 5 db tojást 1 tk. sóval, készítsünk ki a panírozáshoz bambuszrostot és útifűmaghéjat.
  • A sütőedényt alaposan forrósítsuk fel és a kókuszolajat folyamatosan adagolva végezzük majdan a sütést.
  • A halszeleteket – bambuszrost, tojás, útifűmaghéj – panírozással folyamatosan rakjuk a tűzforró kókuszolajos sütőedénybe; a szeleteket lapáttal forgassuk meg, hogy mindkét oldala megpiruljon.
  • Tetszőleges ketogén körettel, paleo majonézzel tálalhatjuk.