Hozzávalók:
- 1 kg kíméletes gazdaságból származó vegyes leveszöldség – sárgarépa, fehérrépa, karalábé, karfiol, zeller
- Hosszan főtt húsleves vagy víz
- 0.5 kg darált sertéshús vagy vegyes sertés-marha darált hús
- 1-2 ek. NoCarb rost-mix (csak paleoban!) vagy tápióka keményítő vagy nyílgyökérliszt
- Fűszerek: só, kardamon, rozmaring, fahéj, kakukkfű – A kardamont véletlenül tettem az ételbe, de meglepően finom lett ebben az úgymond sós ételben is. A fűszerek mennyisége ízlés kérdése, ezért főzés közben kóstoljunk!
Elkészítés:
- Annyi leves lét vagy vizet használjunk a zöldségek főzéséhez, hogy a folyadék azokat ellepje.
- Főzzük puhára a zöldségeket, majd a lével együtt turmixoljuk össze.
- Fűszerezzük.
- A darált húsba a hozzávalókban felsorolt kötőanyagok valamelyikét tegyük, majd a tűzforróra melegített pürébe helyezzünk gombócokat. Kb. 20 percre lesz szükség, hogy kis lángon, de a forró lében a hús megfőjön.Zöldségpüré gombóccal Paleo, AIPHozzávalók:
- 1 kg kíméletes gazdaságból származó vegyes leveszöldség – sárgarépa, fehérrépa, karalábé, karfiol, zeller
- Hosszan főtt húsleves vagy víz
- 5 kg darált sertéshús vagy vegyes sertés-marha darált hús
- 1-2 ek. NoCarb rot-mix vagy tápióka keményítő vagy nyílgyökérliszt
- Fűszerek: só, kardamon, rozmaring, fahéj, kakukkfű – A kardamont véletlenül tettem az ételbe, de meglepően finom lett ebben az úgymond sós ételben is. A fűszerek mennyisége ízlés kérdése, ezért főzés közben kóstoljunk!
Elkészítés:
- Annyi leves lét vagy vizet használjunk a zöldségek főzéséhez, hogy a folyadék azokat ellepje.
- Főzzük puhára a zöldségeket, majd a lével együtt turmixoljuk össze.
- Fűszerezzük.
- A darált húsba a hozzávalókban felsorolt kötőanyagok valamelyikét tegyük, majd a tűzforróra melegített pürébe helyezzünk gombócokat. Kb. 20 percre lesz szükség, hogy kis lángon, de a forró lében a hús megfőjön.
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!