Hozzávalók:
- ALDI-ban kapható Rustikales Ofengemüse – kevert mélyhűtött zöldség: paszternák, zeller, sárgarépa, tök, csicsóka, vöröshagyma 600 gr
- Só, fokhagyma, tárkony vagy kakukkfű, lehet oregáno vagy majoránna is (Nekem tárkonyom volt itthon!)
- 500 gr darált pulyka
- Kacsazsír vagy sertés-, libazsír – ízlés szerint
Elkészítés:
- A mélyhűtött zöldséget kevés zsíron és kevergetve felolvasztjuk, megpirítjuk. Levet fog ereszteni, miután mélyhűtött, de a levét el is fövi hamarosan.
- Hozzákeverjük a fűszerezett darált húst, és addig forgatjuk, míg a hús a hő hatására fehéredik és átsül.
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!
Karácsonykor készült!
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- Csipetnyi só
- 12 ek. gesztenyeliszt vagy 3 ek. kókuszliszt + 3 ek. gesztenyeliszt
- 1 tk. szódabikarbóna
- Fél citrom leve
- Vanília
- Mézeskalács fűszerkeverék
- Xukor0stevia ízlés szerint
- 1 ek. vaj
- Vaníliás puding
- Kókuszból tejszínhab
Elkészítés:
- Verjük fel kemény habbá a tojások fehérjét egy csipetnyi só hozzáadásával.
- A habbal keverjük el a tojások sárgáját úgy, hogy minél kevésbé törjük össze.
- A tojásos keverékbe laza mozdulatokkal szórjuk bele a lisztet és a fűszereket, a xukrot, majd a vajjal kikent kuglóf formába öntsük bele a tésztát.
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokon, de amikor a formát betesszük, akkor vegyük vissza a hőfokot 160 fokra.
- Kb. 30′ alatt sült meg a kuglóf.
- Amikor a sütemény kihűlt, akkor borítsuk rá egy tálra.
- Készítsünk egy vaníliás pudingot az elérhető link mögötti recept alapján.
- A pudingot öntsük a tálra kiborított kuglóf közepébe.
- Porított xukorral megszórhatjuk a tészta tetejét.
- Készítsünk paleo tejszínhabot – ismét a linkre kattintva nézheted meg az elkészítés módját.
- A paleo tejszínhabot halmozd a kuglóf tetejére.
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!
Speciális receptek, táplálkozási kérdések, életmódbeli tanácsok portálja. A paleo a blogon széles lefedésű „ernyő-terminus”.