„Paprikás krumpli” – zeller, sütőtök, patisszon, batáta

Paprikás krumpli

Hozzávalók:

    • 1 kg zeller1 nagy fej vöröshagyma
    • Néhány gerezd fokhagyma vagy fokhagymapor
    • 1 evőkanál zsír (kacsa-, liba-, vagy sertészsír)
    • Víz
    • Só, őrölt bors, paprika por
    • 1-2 db erős paprika (elhagyható!)
    • Kolbász – opcionális! Nekem sikerült adalékmentes kolbászt vennem a Spar-ban – „Békéscsabai Pároskolbász”-t

Elkészítés:

    • Tisztítsd meg a zellergumókat, és vágd nagyobb „burgonya-szelet” formára
    • A zellert lepje el a víz a lábasban, és így főzd puhára
    • Készíts apróra vágott hagymából valamilyen zsíron pirítva-dinsztelve hagymás alapot, majd erre a már puhára főtt és leszűrt zellerdarabokat dobd rá
    • Fűszerezd ízlés szerint a fenti fűszerek felhasználásával; karikáztam bele erős zöld paprikát is
    • Öntsd fel a hagymás-fűszeres zellert vízzel, akár a főzővizet is használhatod; az egészet rottyantsd össze, és kész

Miután csak egy 25 dkg-os patisszonom és egy kb. 0,5 kg-os sütőtök maradékom lapultak a spájzban, a hűtőben pedig találtam egy kis házi kolbász darabkát (kb. 5 dkg), így hirtelen felindulásból ezekből az alapanyagokból készítettem “paprikás krumplit”. Ha a kolbász nem teszed az ételbe, akkor egy vegetáriánus finomság lesz az étel. Ha batáta van otthon, akkor készülhet abból is.

Print Friendly, PDF & Email

14 thoughts on “„Paprikás krumpli” – zeller, sütőtök, patisszon, batáta”

  1. Ez a zellerpöri csodás lett! Muszáj volt rögtön megcsinálnom, pörimániás vagyok:)))) (Ugyanez kelbimbóval, a végén néhány főtt tojást belekockázva is nagyon finom!)
    Amúgy: Gábor blogja nem megy, vagy csak nekem nem jön be valamiért…??

    1. Kedves Robin! Szerintem is isteni a zellerpöri. Akinek nagyon átütne a zeller íze, annak ajánlom, hogy semmiképpen ne használja a felöntéshez a zeller főző levét.

      A freeblog egyébként tegnap összeomlott. Csak részben tudták helyreállítani. Az én Ihletem és a diétás blogom is hiányos. Van olyan blogozó, akinek a teljes blogja elveszett:-( RSS csatornáról állítólag esetleg vissza lehet állítani a blogokat. Eddig nekem nem sikerült. Augusztus közepéig állapot lett mindenütt helyreállítva! Szia, BB

        1. A blog gazdájának kell visszaállítania a blogját, a fórumozóknak ehhez nincs hozzáférésük. Én se vagyok ebben nagy spiller, de majd pl. az Ihlettel, és a diétás naplómmal próbálkozom. BB

          1. Ja, bocsi. Mondom, hogy nem vagyok „gép-ész”:)))
            Akkor sok szerencsét!

            Szerencsére nekem a zeller bejön! Képes vagyok zellerkrémlevest és „szalmakrumpli-zellert” zellerpürével ebédelni…
            Amikor a lányom pici volt (jaj, már 17 éves), a krumplipürét szétköpködte, hát hamar rászoktunk a zellerpürére, ha mindennap azt kapott valamivel, akkor se unta meg. A védőnő meg rossz anyaként reklámozott (a többiek előtt), hogy „szenvedtetem” a gyereket a markáns ízű „szörnyűséggel, ahelyett hogy rákényszeríteném az egészséges krumplipürére (majd megszereti alapon)…
            Üdv: Robin

          2. A naplót sikerült helyreállítani. Az Ihletet most állítottam rá a gugli keresőre. Még gondolkodik:-) Meglátjuk. BB

  2. Én tegnap petrezselymes zellert csináltam, mint az újkrumpli. este megkóstoltam, alig tudtam leállni. (tudnillik, mai ebédre van)

    Na akkor meg vagyok nyugodva blog-ügyben, hogy a hiba nem ez én készülékemben van.

  3. Javasolnám a csicsókát,is a zeller helyett,vagy akár vele együtt is. Nagyon finom,és a burgonyát tökéletesen kiváltja,sőt szerintem finomabb annál.Minden módon elkészíthető.

    1. A csicsókát van olyan paleos irányzat, mely nem tartja elfogadhatónak. A csicsókának nagyon sok jó tulajdonsága van, szengab blogján a többség a csicsóka iránt viszonylag megengedő. Annak még utána kell néznem, hogy pontosan mi is volt ellene a kifogás?! BB

  4. Hát ha a zeller pörköltet a főzőlével is fel lehet önteni,akkor már egyszerűbb mindjárt a zellert nyersen rátenni a hagymára,és vizzel felöntve együtt megfőzni,nem?

  5. Isteni finom, én nem főztem külön semmit, sztem teljesen felesleges, ugyan úgy kell csinálni mint egy paprikás krumplit és valami fantasztikus 🙂 jó csípősen, nyami 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.