Csokis gesztenyerúd

Hozzávalók:

  • 40 dkg natur gesztenyemassza
  • Rumaroma vagy csokoládé aroma (elhagyható!)
  • 5 dkg keserű csokoládé
  • Stevia vagy xukor (vaníliás xukor is!), TED esetében méz
  • 2 evőkanálnyi kókusztej
  • 1 evőkanál jászvaj (ghee), vagy jó minőségű vaj
  • A díszítéshez: hántolt mandula és aszalt sárgabarack

Elkészítés:

  • A gesztenyemasszát édesítsd steviával és/vagy vaníliás xukorral ízlés szerint
  • Egy fólia darabra egyengesd el a massza felét
  • Olvaszd fel a keserű csokit és a vajat állandó keveréssel a két evőkanálnyi kókusztejben, és kend rá az első rétegre a csoki 2/3-át
  • Ezután egyengesd a gesztenye másik felét az alsó kettőre; majd az egészet tekerd fel
  • Kend be a rudat a maradék csokoládéval, vágd fel szeletekre, és díszítsd fel
Print Friendly, PDF & Email

17 thoughts on “Csokis gesztenyerúd”

    1. Egy este a fiúk felfalták az egészet, reggelre a süti hűlt helyét találtam. Egyetlen egy szeletet hagytak azért nekem, hogy tudjam, hogy milyen az íze:-D

    1. Szia Karika!
      A freeblog már tegnap összeomlott. Szegény Gábor a hatalmas terjedelmű blogjával kínlódhat. Nekem már sikerült visszaállítanom a diétás naplót és a Paleolihletet, mert én is azokkal freeblogos vagyok. BB

  1. Köszi, Márti!
    Már észrevettem tegnap is, (hiszen „függő” vagyok) de bíztam benne, hogy mára minden rendben lesz. Azt hittem az én gépemmel van baj. Hiányzik.

  2. Sziasztok!

    Nagy meglepetésemre találtam natúr gesztenyemasszát a fogarasi úti Tesco-ban, mindössze 300Ft-ért a 250g-osat. Ennek örömére megcsináltam a fenti receptet egy kis módosítással: a kilapított tésztát megkentem xukros baracklekvárral, majd megszórtam őrölt mandulával, leöntöttem a csokival, aztán folytattam receptnek megfelelően. Az eredmény finom és pikáns lett. 🙂
    Azért választottam a lekvárt, mert kicsit kesernyésnek éreztem a gesztenyét pusztán a csokival. Bár lehet, hogy nem tettem elég édesítőszert a gesztenyébe. Mindenesetre köszönöm az alapötletet!

    1. Hazsuka! Ha gondolod, próbálj beletenni jászvajat vagy a kókusztej tejszínes részét, vagy ugyebár nem sütött „nedves” turmixolt gyümölcsöt (egy keveset)?! Nekem nem szokott törni. Szia, BB

  3. Nem szeretnék ünneprontó lenni, de a gesztenye massza, ha natúr, ha nem, az nem paleo étel. A gesztenye masszát főtt babbal turbózzák fel, hogy jóval nagyobb mennyiséget kapjanak. Csak egy megoldás van, hogy valódi gesztenyelisztből, pici kókuszolajjal vagy gheevel, nyírfacukorral kikeverve magunknak állítjuk elő.

  4. Sajnos én is úgy tudom, hogy tesznek. Főleg az olcsókba! Ma már nem babot, hanem szóját. Én valódi gesztenyét szoktam használni, az előfőzött is jó. (meg jó drága)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.