Mokkafelfújt/Kókuszkocka I.

Korábbi T-T blog-bejegyzésekből gyűjtve és továbbgondolva

Saját sütés – kókuszkocka lett belőle, egyébként meg igazi mokkafelfújt!

Hozzávalók:

 

A tésztához:

    • Kakaópor (ízlés szerint)
    • 4 tojás, kevés paleolit édesítő (stevia, xukor, xilit… ); vagy 1-2 evőkanál szirup (tápióka, rizs, agave)
    • 6-8 evőkanál kókuszliszt
    • 1 késhegynyi szódabikarbóna
    • Sütő papír + hagyományos sütőedény vagy szilikonos sütőforma

A mokkamártáshoz:

  • 10 dkg étcsoki (min 75%) vagy kakaó (ízlés szerint)
  • 1,5 dl kókusztej
  • 2 evőkanál erős kávé
  • 1 tojás sárgája, ha kakaóval készül a mártás

Elkészítés:

Tészta:

  • A 4 tojás sárgáját a kakaóporral és az édesítővel simára keverjük
  • Felverjük kemény habbá a 4 tojás fehérjét
  • A fehérjébe óvatosan belekeverjük a kakaós masszát
  • Ezután keverjük a tésztába a kókuszlisztet és a késhegynyi szódabikarbónát

Mokkamártás

1. variáció:

  • Kávé +  kókusztej + tört csoki, lassú tűzön fényesre főzzük,

2. variáció:

  • Kávé +  kókusztej + kakaó + konyak (a szesztartalom elfő!) – ezt összefőzzük, és kevés langyos kókusztejben a tojás sárgáját elkeverjük, a mártásba ezt a keveréket beleöntjük és lassú tűzön, állandó keverés mellett a krémet besűrítjük.

A tésztát lehet gyümölcskenyér formában sütni, és szeletelni,

de lehet muffin-formában is!

Tálalhatod a sütit meleg öntettel, de nagyon finom hidegen is!

Kókuszkocka:

  • Amennyiben jó sűrű krémet főzünk, akkor a süti-szeleteket kókuszreszelékben megforgathatjuk, és ekkor kókuszkockaként tálaljuk

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.