Kenyérsütős kenyér VIII. – Kókuszlisztes „linzeres” édes kenyér

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 4 evőkanál kókuszliszt (pellet)
  • Só, kevés stevia vagy csipetnyi xukor
  • 2 evőkanál olvasztott zsír – libazsírt használtam
  • Kávéskanálnyi szódabikarbóna
  • Citromlé – kb. egy kávéskanállal
Elkészítés:
  • A fenti hozzávalókat a felsorolás sorrendjében töltsd a kenyérsütőbe
  • A legrövidebb – Rapid – programmal süsd a kenyeret; ennek a programnak az ideje gépenként változó

A kenyér állaga és íze linzer tésztára emlékeztet!

Print Friendly, PDF & Email

7 thoughts on “Kenyérsütős kenyér VIII. – Kókuszlisztes „linzeres” édes kenyér”

  1. Sziasztok!
    Én megsütöttem ezt a kenyeret, de valamit nagyon elronthattam, mert kb. olyan mintha sült tojás lenne, csak sötétbarna a színe. Én nem kókuszpelletel, hanem „lisztté” darált kókuszreszelékkel készítettem, és ezért elhagytam a zsiradékot. Lehetséges hogy itt rontottam el? 🙁

    1. Kedves Eszter!
      Kókuszreszelékkel ez a kenyér rémes lehetett:-( Gyakorlatilag a kókuszpelleten már – személy szerint én -, már a kókusz ízét sem érzem, csak annyit, hogy édeskésebb, mint a többi pellet. Sajnos a kenyérsütős kenyérnél követni kell a receptet. A későbbiekben már csak akkor térj el, ha tutira biztosan 1-2-szer az eredeti receptet kipróbáltad. Sok sikert. BB

  2. Köszönöm a segítséget! Sajnos pelletet egyelőre még nem tudom hogy szerezzek, de ha lesz, akkor biztos megsütöm mégegyszer ezt a kenyeret! 🙂

    1. Kedves Eszter! Remek kenyérsütős kenyeret lehet sütni kizárólag őrölt mandulából, vagy kizárólag őrölt dióból (ha pl. dió nálatok van a kertben?!), mogyorót pl. a tegnapi csokis kenyérbe tettem, az is működik. A kókuszliszt (pellet) pedig a biobolt-e-tar.hu-n könnyen beszerezhető, ha van erre anyagi kapacitás. Csak pellettel nem is lehetne kenyérsütős kenyeret sütni. Az anyagok tulajdonságait – nincs mese -, ki kell ismerni:D Sok sikert, BB – Hátha a dió, mandula megoldás lehet nálad is?!

  3. Kedves BB :)!

    …én sütöttem kókuszlisztből is kenyeret, de nekem ott is nagyon kijön a kókusz íz :)…. meg a tojásos kenyereknél a tojás :)….
    …bár tudom h kompromisszum, de idáig a Paleolihleten található tojás nélküli kenyér ami nagyon bejött :)…. és a receptet ezúton is köszönöm 😀

    …nagyon jó a blogja kedves BB!

  4. Olyan lett, mintha már járt volna egyszer emberi gyomorban… Szivacsos, nyers, üreges, gusztustalan. Asszem, 3 hét után itt adom fel a paleot, visszatérek a biztosabb és olcsóbb IR diétához. 🙂 Pedig tőlem aztán lehetne kókuszízű a kenyér… Csak legalább sikerülne.

    1. Kedves Tímea, Borzasztóan sajnálom a kudarcodat. A kenyér téma – nagyon húzós paleos kérdés. Emiatt ne add fel a paleot, hanem találd meg a Te Kenyeredet!!! http://paleovital.hu/?p=22749 Gondolatok a paleo kenyerekről c. posztot olvasd el, vagy http://paleovital.hu/?p=19390#more-19390 PaleoVital – Videokonyha – Kenyérlapok – nézd meg ezt a videót. Szerintem a kenyérlapok a legjobb választás olyanoknak, akik a régi kenyeret próbálják megtalálni. A kenyérlapokban nem lehet csalódni, mert crakereket előző életünkben is ettünk 🙂 Kitartást kívánok, és meglátod lesz siker. Az újabb kenyerekből válassz, de csak kísérletre, melyekben már van útifűmaghéj liszt és NoCarb liszt. Ezek a kenyeret dátum szerint 2014-ben készültek. Mellesleg a korábbi kenyerek esetében sincs csalás, hiszen mindet megsütöttem, és a saját képeimet tettem fel, csak a lisztben lévő glutén ruganyosságát, amiért a kenyeret szeretjük – képtelenség elérni. Az útifűmaghéj liszt és a NoCarb liszt – keményítő sokat fog segíteni a kenyér állagán. Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.