Hogyan állítsuk be a sütési hőmérsékletet?

A Karancs típusú sütő fokozatai és a hőfokok:

karancstűzhely
A Karancs gázsütő fokozatai és hőfokai:
1. fokozat: 160 fok
2. fokozat: 175 fok
3. fokozat: 190 fok
4. fokozat: 205 fok
5. fokozat: 225 fok
6. fokozat: 245 fok
7. fokozat: 255 fok
8. fokozat: 275 fok

Én még „eléggé el nem ítélhető módon” Karanccsal dolgozom. Ezzel a sütővel, amikor azt írom, hogy melegítsd fel a sütőt, akkor a 8. fokozatra – 275 fokra gondolok; amikor pedig azt írom, hogy vedd vissza közepes lángra, akkor 205 fokra. Még az életben nem mértem a hőfokot 😀

légkeveréses sütő

Hogyan állítsuk be a sütési hőmérsékletet? sütőhőmérő

Ha nagyon régi sütőt használunk, akkor egy sütő-hőmérő segíthet a hőmérséklet ellenőrzésében, amely új készülékek esetén is csak +/- 10 %-kal térhet el a sütéshez szükséges ideális hőmérséklettől. Sok receptben ezért inkább egy hőmérsékleti sávot tüntetnek fel. Kezdjük a sütést az alsó vagy középértékkel, ha szükséges, csökkentsük a hőmérsékletet a sütés végén. Ha légkeveréses sütőt használunk, a normál sütőhöz képest 20°C-kal alacsonyabb sütési hőmérsékletet kell beállítani.
A légkeveréses sütőkkel dolgozóknak ez utóbbit érdemes viszonyítani a receptjeimben leírtakhoz.
Egyébként örömmel veszem, ha légkeveréses sütővel rendelkezők hozzászólásokban számolnának be a tapasztalataikról – mindenkinek az okulására. A hozzászólásokat előre is köszönöm.
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Hogyan állítsuk be a sütési hőmérsékletet?”

  1. Nekem FAGOR sütőm van. Semmilyen típusjelzés nincs rajta. A sütési hőmérséklet szabályozó gombján van egy piros pötty ( gondolom ide kell állítani a begyjutáshoz) majd utána 4 db. már lekopott olvashatatlan szám. Belső világításos, grillezni tud. Nem tudják véletlenül a számok milyen hőfokokat jelentenek?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.