Amelie küldte 2011.11.24-én
A süteményt Amelie a 11.20-án tartott PaleoParty-ra készítette
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 15 dkg kókuszliszt (pellet), azaz 8 evőkanállal – a kókuszpellet speciális tulajdonsága, hogy nagyon nagy a nedvszívó képessége, ezért, ha kisebb méretű tojásaid vannak, akkor a tészta összeállításának végén tegyél további tojást a keverékbe; de erről csak akkor dönts, ha nem látod eléggé nedvesnek a masszát!
- 5 dkg kókuszreszelék ledarálva, azaz 2 és fél evőkanállal
- 2 evőkanál xukor0 (erytrit) (én ezt használtam, lehet helyette xukor (xilit) is, de az édesebb lesz); TED esetén méz
- 2 evőkanál disznózsír
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 100 g (70%-os magas kakaótartalmú) étcsokoládé
- Ízlés szerint gyümölcsök pl. banán, alma, körte (banánt nyomtam szét a tésztában, egyébként reszelni kell!) -, ekkor nagyrészt paleo a süti – olyan mennyiségben reszelj a tésztába, hogy az masszává összeálljon!
- Javaslom a tészta lazítására zöldségek – pl. reszelt sárgarépa, reszelt cukkini vagy sütőtök használatát, és ekkor a sütemény 100% paleo lesz (BB megjegyzése)
- A süteményt el lehet készíteni kakaósan is, de akkor 2-3 evőkanál kakaó port is szórj a tésztába
Elkészítés:
- A hozzávalókat keverd össze
- A csokit vágd apró darabokra, továbbá a banánt is apróra vágva tedd az alapba – annyit, hogy jól gyúrható legyen a tészta; avagy a zöldséget lereszelve – ma cukkinivel készítettem el a süteményt! BB
- A tészta akkor jó, ha egy picit folyós, szóval formázható legyen
- Formázz belőle korongokat, tedd tepsibe sütőpapírra és 170 fokon (légkeveréses) előmelegített sütőben süsd kb. 20 percig, és 15 perc után tűpróbával vizsgáld meg a tészta állagát
Kedves PaleoVital!
Én tegnap megcsináltam ezt a korongot, nagy valószínűséggel utoljára!
Ha a recept szerinti hozzávalókat összekeverem, nemhogy folyós nem lesz, de össze sem áll! Az egész egy nagy csomó morzsa volt! Hogy ne kelljen a drága hozzávalókat kidobnom, raktam még bele 3 mokkáskanál utifűmaghéjat, 8 evőkanál mandulatejet és 2 dl kókuszkrémet hogy összeálljon és kisüthető állapotba kerüljön! A másik dolog a kép! Mitől lenne ilyen csoki színű? A kókuszreszelék és kókuszliszt hófehér, a csokit darabokban kell beletenni a recept szerint! Ez a kép 100 % biztos, hogy nem a recept szerinti korongról készült!!
Bocsánat hogy negatív véleményt írtam, de ezt tapasztaltam, mást nem tudtam írni 🙂
Kedves Mária, Sajnálom, hogy rosszak az élményeid a sütivel kapcsolatban. Nem az én receptem. Ígérem, hogy megsütöm. A recepthez odaírtam, hogy a kép a Google images-ről való, ezért elnézést, hogy rosszul választottam. Képet nem kaptam, és azt hittem, hogy a csoki elolvad benne. Egyébként meg jól döntöttél a hozzáadott egyéb kellékekkel. Rövidesen fenn lesz a recept javított állapotban, az én általam sütött tapasztalat alapján. Szia, BB
Kedves Mária, mint látod – elkészítettem. Az eredeti recept szerint – működik a dolog. Annyit megtettem, hogy pontosítottam és tanácsokat adtam a sütéshez. BB
Igen, látom a képet 🙂 ez már fedi a valóságot, az enyém is így néz ki 🙂
Bocsi hogy „kikeltem magamból”, de nem akartam hogy másoknak is csalódást okozzon a recept 🙂
Egyébként nagyon sok jó recept van az oldalon, amit nagyon köszönök!
Köszönöm, hogy írtál! 🙂
Egyébként én is banánnal és cukkinivel készítettem! 🙂
Azért még lehet hogy máskor is megcsinálom, át fogom írni a receptet, valamilyen más lisztet is fogok beletenni, pl: 5 dkg kókuszliszt + 10 dkg mandula v. gesztenyeliszt 🙂
üdv.
Kedves Mária! Egyébként én betű szerint a recept alapján készítettem a sütit, és nekem nem lett morzsalékos. Mindegy, fátylat rá:-) Úgyis kellett tegnap valamit sütnöm, tehát most már van valódi kép. Írtam a receptben, hogy akár kakaóport is bele lehet tenni, akkor meg barna színű lesz:-))) Köszi a dicséretet. BB