A receptet és a kisebbik képet MW küldte 2011.11.30-án
A kép a Google images-ről való
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Olvassz fel (én mikróban csináltam, így könnyebb és tisztább) 99%-os csokit (lehet más is, 75%-os csokitartalmú is!)
- Keverj bele édesítőszert (xukor, stevia), kókuszzsírt, fahéjat
- A simára kevert olvadt csokival töltsd fel a szilikonos bonbon forma alját, és tedd hűtőbe
- Dermedés után, kend be a formák oldalát is csokival, és tedd vissza a hűtőbe
- Közben készítsük el a marcipán tölteléket: – a darált mandulát keverd össze egy kevés porxukorral, majd gyúrd össze citrom- vagy narancslével és pár csepp vízzel, hogy gyúrható masszát kapj; Lehet bele tenni egy-két csepp mandulaaromát is
- Dermedés után a csokis alapba nyomkodd a marcipán masszát úgy, hogy a tetején és az oldalán is maradjon hely
- Végül a formákat töltsük teli olvasztott csokival úgy, hogy fedje a tölteléket
- Mélyhűtőben fagyasszuk meg, majd nyomkodjuk ki a bonbonokat a formából
- Hűtőben érdemes tartani
- Közvetlenül a kalendárium feltöltésekor vegyük ki
Ennek másik megoldási változata, amikor golyót gyúrunk a marcipánból, majd csokiba forgatjuk, és fogpiszkálón, hungarocellbe szúrva, megdermesztjük!