Adventi csoki – Marcipános bonbonok

A receptet és a kisebbik képet MW küldte 2011.11.30-án

bonbonmarcipánnal

A kép a Google images-ről való

Hozzávalók és elkészítés egyben:adventicsoki2

  • Olvassz fel (én mikróban csináltam, így könnyebb és tisztább) 99%-os csokit (lehet más is, 75%-os csokitartalmú is!)
  • Keverj bele édesítőszert (xukor, stevia), kókuszzsírt, fahéjat
  • A simára kevert olvadt csokival töltsd fel a szilikonos bonbon forma alját, és tedd hűtőbe
  • Dermedés után, kend be a formák oldalát is csokival, és tedd vissza a hűtőbe
  • Közben készítsük el a marcipán tölteléket: – a darált mandulát keverd össze egy kevés porxukorral, majd gyúrd össze citrom- vagy narancslével és pár csepp vízzel, hogy gyúrható masszát kapj; Lehet bele tenni egy-két csepp mandulaaromát is
  • Dermedés után a csokis alapba nyomkodd a marcipán masszát úgy, hogy a tetején és az oldalán is maradjon hely
  • Végül  a formákat töltsük teli olvasztott csokival úgy, hogy fedje a tölteléket
  • Mélyhűtőben fagyasszuk meg, majd nyomkodjuk ki a bonbonokat a formából
  • Hűtőben érdemes tartani
  • Közvetlenül a kalendárium feltöltésekor vegyük ki

Ennek másik megoldási változata, amikor golyót gyúrunk a marcipánból, majd csokiba forgatjuk, és fogpiszkálón, hungarocellbe szúrva, megdermesztjük!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.