Hozzávalók 2 személyre:
- 2 fej karalábé
- Víz
- Só, bors, egy marék bazsalikom, csipetnyi édesítés (stevia vagy xukor) . AIP-ban a bors elmarad, édesítőként egy tk. mézet használjunk!
- 2 dl kókusztej
- 1 tojás sárgája
- AIP habarás – 2 dl kókusztej turmixolva a karalábé egy maroknyi részével
- Kevés olívaolaj
Elkészítés:
- A karalábékat tisztítsd meg, és vágd fel ceruza-vékony csíkokra, majd pedig egészen apró forgácsokra.
- Tedd vízbe, és főzd puhára.
- Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, xukorral, továbbá apróra vágott friss bazsalikommal.
- A 2 dl kókusztejbe keverd bele a tojás sárgáját/AIP-ban a NoCarb lisztet, és a még fövő lébe keverd bele a habarást; lassú tűzön főzd fel a főzeléket.
- Önthetsz az alaphoz ízlés szerint vizet is, tehát levesnek felhígíthatod.
- Az elkészült étel tetejét locsold meg egy kis olívaolajjal.