húsos-tepertős pogácsa

Húsos-tepertős pogácsa – A kép a Google images-ről való.

Hozzávalók (1 nagy tepsi pogácsához):

  • 25 dkg kókuszliszt
  • 3 tojás
  • Só, bors, köménymag (ízlés szerint)
  • Kb. 10 dkg tepertő húsos része (Külön figyelj arra, hogy vásárláskor jó húsos tepertőt vegyél!) – ha csak tepertőt használsz, akkor 20 dkg
  • Kb. 10 dkg sült császárszalonna húsos része (elhagyható!)
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés:

  • Keverd össze a kókuszlisztet, a 3 tojást és a fűszereket
  • Daráld le tepertő és/vagy a sült császárszalonna húsos részét – a mennyiség kb. 20 dkg legyen, majd keverd el az alaptésztával
  • A kapott tésztának össze kell állnia – amennyiben túlságosan száraz, akkor üss bele még egy tojást, amennyiben esetleg túl híg lenne, akkor pedig szórj a masszába még kókuszlisztet
  • Az immár “ruganyos” tésztát kézzel “nyújtsd ki”, és a lehető legkisebb átmérőjű pogácsaszaggatóval (2 cm) szaggass ki pogácsákat, és helyezd rá egy nagyméretű sütőlapra, és előmelegített sütőben, közepes lángon, süsd arany-barnára
  • A pogácsákat ne hagyd magukra, nehogy megégjenek! Néha nyugodtan nézd meg őket!
  • Körülbelül 20 perc alatt megsül
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “húsos-tepertős pogácsa”

  1. Szia BB! Nagyon szerettem volna tepertős pogácsát csinálni (rengeteg töpörtyűnk van), ezért kipróbáltam. Sajnos nagyon morzsálódós lett. Össze sem akart állni, sütés után pedig nagyon száraz az „íze”! Mit ronthattam el?

    1. Bocsi, de eddig nem volt időm válaszolni. Próbálkozz több „liszt” hozzáadásával, vagy kevesebb töpörtyűvel. Az a lényeg, hogy még a sütés előtt érzésre összeálljon a tészta, és eléggé zsíros legyen. Megpróbálhatod 2 db tojással, mert már nem emlékszem, de a tojások lehet, hogy anno kisebb méretűk voltak. Jó sütögetést. Biztosan sikerülni fog. Add bele a háziasszonyi megérzéseket:-D BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.