A recept egy T-T blog-olvasó gyűjtéséből való!
A kép a Google images-ről való
Hozzávalók:
- 1 nagy padlizsán, 1 alma, 1 nagy birsalma, hámozva és felkockázva
- 1 kis fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 cm-hosszú, vastag torma /reszelve/
- 2,5 dl víz a pároláshoz, só
- 2,5 dl kókusztej, vagy valamilyen magtej (mandula, kesu)
- 1/2 citrom leve
- 2 evőkanál kacsazsír /vagy liba/
- Szóráshoz pl. petrezselyem vagy vegyes friss fűszerlevelek
Elkészítés:
- A kacsazsíron dinszteld meg a hagymákat, majd dobd rá a felkockázott padlizsánt, almát és birsalmát, erre öntsd rá a vizet, tegyél bele pici sót, kb. 15-20 perc múlva, ha megpuhult, vedd le a tűzről.
- Krumplinyomóval törd át az egészet, adj hozzá sűrű magtejet, a tormát és a citromlét
- Keverd az egészet pépesre
- Melegen főtt húshoz tálald
- Hidegen is finom