Tormás padlizsánmártás

A recept egy T-T blog-olvasó gyűjtéséből való!

A kép a Google images-ről való

Hozzávalók:

  • 1 nagy padlizsán, 1 alma, 1 nagy birsalma, hámozva és felkockázva
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 cm-hosszú, vastag torma /reszelve/
  • 2,5 dl víz a pároláshoz, só
  • 2,5 dl kókusztej, vagy valamilyen magtej (mandula, kesu)
  • 1/2 citrom leve
  • 2 evőkanál kacsazsír /vagy liba/
  • Szóráshoz pl. petrezselyem vagy vegyes friss fűszerlevelek

Elkészítés:

  • A kacsazsíron dinszteld meg a hagymákat, majd dobd rá a felkockázott padlizsánt, almát és birsalmát, erre öntsd rá a vizet, tegyél bele pici sót, kb. 15-20 perc múlva, ha megpuhult, vedd le a tűzről.
  • Krumplinyomóval törd át az egészet, adj hozzá sűrű magtejet, a tormát és a citromlét
  • Keverd az egészet pépesre
  • Melegen főtt húshoz tálald
  • Hidegen is finom

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.