Petrezselyem vagy fokhagyma tartósítása

Az ötletet zsuzsablo küldte még 2010-ben, most felteszem a gondolatait, hogy nehogy elvesszen. Ez a recept majd igazán nyáron lesz aktuális.

Idézet Zsuzsa leveléből:

„Szóval. Kaptam anyutól egy üveg tartósított petrezselymet.

Az üveg tartalma ez volt: Friss petrezselyemzöld felaprítva, fokhagyma szintén felaprítva és só. Mikor kérdeztem, milyen arányban készült, csak annyit mondott, hogy érzéssel…:)

Mindenesetre olyan sós a keverék, hogy annyi kanállal lehet az ételbe tenni belőle, amennyi sót tennénk.

Leendő sógorom szerint (aki ezt mutatta anyunak), egy évig is eláll az üvegben, megtartva színét, ízét, aromáját (ami egyébként fenséges!!!). Szóval ajánlom sok szeretettel, házilag készíthető és sokáig biztosítja a friss petrezselymet vagy fokhagymát odahaza.”

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Petrezselyem vagy fokhagyma tartósítása”

  1. Engem az érdekelne, hogy a petrezselymet és a fokhagymát együtt tette el? Hiszen van amibe csak petrezselyem kell, vagy csak fokhagyma, de a leírásból ez nem teljesen derül ki. Ha félre értettem, elnézést.
    Kezdő vagyok ebben az étkezésben, bújom a recepteket, mindet szívesen elolvasok, tanácsot megköszönöm. Sokízületi gyulladás egyenlőre a diagnózis, autoimmun betegség is szóba jöhet. Egy biztos, hogy ha lehet, a táplálkozással segítek rajta.

    1. Kedves Zsuzsa!
      A recept szerint együtt kell a petrezselymet és a fokhagymát eltenni.
      Remélem, hogy az állapotod a paleo hatására sokat fog javulni, netán tán még meg is fogsz gyógyulni:-)
      Sok türelmet és kitartást kívánok. Nem lehet tudni, hogy milyen gyors lesz a javulás?! – lehet, hogy néhány hónap, de lehet hogy ennél hosszabb idő. Alapvetően a gyulladásoknak kell a szervezetből kitisztulnia. Sok sikert kívánok. BB

    2. A sokizületi gyulladás (PCP) egy autoimmun betegség, amit csak az immunrendszer erősítésével lehet gyógyítani (nem az orvosok szerint). Étkezéssel tökéletesen helyre lehet hozni, sok sikert a Paleohoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.