Hozzávalók:
- 0,5 kg apróra vágott pulykamell vagy -érme
- 2-3 fej vöröshagyma karikákra vágva
Paleo fűszerezés:
- Fokhagymagerezdek ízlés szerint
- 3-4 szem savanyított uborka karikákra vágva
- Őrölt vagy egész bors
- Só
- 2 kávéskanál paprika por
- Kevés őrölt szárított chili (elhagyható!)
- Vegyes zöldség (pl. mélyhűtött, de természetesen lehet friss is) – karfiol, sárgarépa, zellerkocka stb.
AIP fűszerezés:
- Fokhagymagerezdek ízlés szerint
- Só
- Kurkuma
- Majoránna vagy oregáno
- Nyers uborkadarabok
- 2 ek. céklapor vagy darált cékla (a mártásba belfőzve!)
Mindkét változatban továbbá:
- 1 evőkanál zsiradék – liba-, kacsa-, sertészsír, vagy akár olívaolaj
- 2 dl víz (lehet több is, ha sok lével szereted); remek választás a felöntéshez erőlevest használni!
Elkészítés:
- A hagymákat vágd fel, és a felforrósított zsiradékra dobd rá; egy kevéssé pirítsd meg
- Dobd a hagymákhoz az egészen apróra vágott pulykahúst, és forgasd át a hagymával
- Fűszerezz a fentiek felhasználásával, majd öntsd fel a hagymás hús kb. 2 dl vízzel
- A karikára vágott uborkát is tedd a hús mellé
- Főzd puhára a húst, a léből természetesen elég sok el fog főni, de ami marad, az kiváló ízű lesz.