Pulykaragu zöldségesen

 Hozzávalók:

  • 0,5 kg apróra vágott pulykamell vagy -érme
  • 2-3 fej vöröshagyma karikákra vágva

Paleo fűszerezés:

  • Fokhagymagerezdek ízlés szerint
  • 3-4 szem savanyított uborka karikákra vágva
  • Őrölt vagy egész bors
  • 2 kávéskanál paprika por
  • Kevés őrölt szárított chili (elhagyható!)
  • Vegyes zöldség (pl. mélyhűtött, de természetesen lehet friss is) – karfiol, sárgarépa, zellerkocka stb.

AIP fűszerezés:

  • Fokhagymagerezdek ízlés szerint
  • Kurkuma
  • Majoránna vagy oregáno
  • Nyers uborkadarabok
  • 2 ek. céklapor vagy darált cékla (a mártásba belfőzve!)

Mindkét változatban továbbá:

  • 1 evőkanál zsiradék – liba-, kacsa-, sertészsír, vagy akár olívaolaj
  • 2 dl víz (lehet több is, ha sok lével szereted); remek választás a felöntéshez erőlevest használni!

Elkészítés:

  • A hagymákat vágd fel, és a felforrósított zsiradékra dobd rá; egy kevéssé pirítsd meg
  • Dobd a hagymákhoz az egészen apróra vágott pulykahúst, és forgasd át a hagymával
  • Fűszerezz a fentiek felhasználásával, majd öntsd fel a hagymás hús kb. 2 dl vízzel
  • A karikára vágott uborkát is tedd a hús mellé
  • Főzd puhára a húst, a léből természetesen elég sok el fog főni, de ami marad, az kiváló ízű lesz.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.