Tökös-ropogós

Ehhez a sós ropogóshoz az ihletet Szakesz paleo ropija adta!; Ezért is illesztek ide be egy tökös-ropogós képet, mely mellett paleo ropi is látható!

Hozzávalók:

  • 6 evőkanál tökmagliszt (pellet)
  • 2 púpozott evőkanál puha kókuszzsír
  • 3 db tojás
  • Só, őrölt bors, köménymag (bőségesen fűszerezve)
  • Hántolt napraforgómag – 10 dkg a tésztába
  • Hántolt napraforgómag – 10 dkg a tészta tetejére (elhagyható!)
  • Zabliszt!!! -, de csak az asztallap beszórásához

Elkészítés:

  • A hozzávalókat alaposan gyúrd össze, majd egy zsírpapírral kibélelt tepsibe egyenletesen terítsd szét és nyomkodd el a tésztát
  • A tetejét megszórhatod további hántolt tökmaggal, de csak akkor érdemes ezt csinálni, ha a tésztába bele is nyomkodod, mert különben (mint nekem) lepereg a süti felületéről
  • Kis kockákra vagdosd fel a süteményt, és előmelegített sütőben közepes lángon süsd meg
  • Miután ez a tészta hasonló a paleo ropiéhoz, csak éppen tökmaglisztből van, akár ropit is készíthetsz belőle

A receptet Nagy Beatrix fordított 2012 júliusában

Knuspriges Kürbisbrot

Zutaten:

• 4 Eier

• 8 Esslöffel Kürbissamenmehl (pellet)

• 2 Esslöffel Gänseschmalz

• Salz, gemahlener Pfeffer

Zubereitung:

• Die oben genannten Zutaten werden gut vermischt.

• Mit einem Esslöffel kleine Haufen auf ein mit Backpapier belegtes Backblech setzen,
dann sie mit einer Gabel planieren.

• Im vorgeheizten Backofen ca. 15-20 Minuten knusprig backen.

Wenn der Teig zu wässrig ist, kann man noch etwas Mehl oder umgekehrt noch ein Ei
zugeben.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.